Videó: Mecset előtt kényszerítették Izrael megtagadására az idős brit rabbit

A bátor rabbi a megfélemlítés ellenére sem volt hajlandó elítélni Izraelt és az IDF-et.

Egy online közzétett videón látható, ahogy Arnold Saunderst, a manchesteri Bury South konzervatív képviselőjelöltjét „kígyónak” nevezték egy mecset előtt.

Saunders, a Higher Crumpsall és Higher Broughton zsinagóga volt rabbija elmondta, hogy az őt ért gyalázkodást egyértelműen „antiszemitizmusnak” tartja, és hogy jelentette az esetet a rendőrségnek.

Azt mondta azonban, hogy nem szeretné, ha az őt bántalmazó személyt büntetőjogi felelősségre vonnák.

A tory jelölt elmondta, hogy a Prestwichben található Bilal mecsetbe kapott meghívást, hogy a választási kampánya részeként találkozzon a hívőkkel a pénteki ima alatt.

Bár ragaszkodik ahhoz, hogy „a mecsetben az emberek túlnyomó többsége udvarias volt”, és hogy „egyetlen pillanatban” sem érezte magát fizikailag fenyegetve, úgy véli, hogy a mecset „többet is tehetett volna” azért, hogy megvédje őt a „kellemetlen” eseményektől.

Az incindensről készült videó itt tekinthető meg:

A Bury déli körzetének képviselőjelöltje a JC-nek elmondta, hogy a közösség minden részéből, „beleértve a helyi muszlim közösséget is”, támogatást kapott, és megjegyezte, hogy

az őt zaklató muszlimok a mecset elnökét és az imámot is szóbeli bántalmazásnak vetették alá.

Saunders azt is elmondta, hogy ő csak azt akarta, hogy az ügy „lezáruljon”. Hozzátette, hogy „nem akart hős lenni”, de úgy vélte, hogy „helyesen” kezelte az ügyet, és büszke arra, hogy az IDF elítélésére irányuló agresszív követelésekkel szemben kitartott az igaza mellett.

A Saundert meghívó mecset is elítélte az incidenst.

A Facebook-oldalukon közzétett nyilatkozatban a Bilal mecset azt írta: „A rabbi a mecset vendége volt, és helytelenül és tiszteletlenül bántak vele. Minden valódi politikai kérdést tisztelettel kellett volna feltenni.

„Sajnáljuk a történteket, már bocsánatot kértünk a rabbitól azért, ahogyan bántak vele, és szeretnénk bocsánatot kérni másoktól is, akik látták a klipet, és felháborodtak rajta.

Ez az eset nem tükrözi a mecset gyülekezetét vagy a buryi muszlim közösséget”.

Mossa kezeit a zsidó utasokat zaklató londoni repülőtér

Palesztin zászlós jelvényt viselő alkalmazottak pécéztek ki egy zsidó utazót. A repülőtér szerint minden szabályosan történt.

Fényes nappal próbáltak meg elrabolni egy zsidó kisgyereket Londonban

Egy bátor kisfiú akadályozta meg, hogy elrabolják a kétéves kistestvérét.