Karlendítő részeg tinik miatt fulladt botrányba egy auschwitzi osztálykirándulás

Vizsgálatot indítottak a német hatóságok egy videófelvétel ügyében, amelyen tizenéves iskolások náci karlendítése látható egy lengyelországi kiránduláson – jelentette be a rendőrség hétfőn.

A vizsgálatot alkotmányellenes szervezetek jelképeinek illegális használata ügyében folytatják. A felvételen egy laatzeni iskola 17 éves diákjai láthatók, akik május közepén Krakkóban jártak osztálykiránduláson a zsidó történelem tanulmányozása céljából.

Az incidens a diákok auschwitzi koncentrációs táborhoz tett látogatása előtti estén történt, miközben a fiatalok, láthatóan ittas állapotban, Adolf Hitler beszédeiről készült videókat nézegettek az interneten – mondta el az iskola igazgatója a Hannoversche Allgemeine Zeitung című lapnak.

A nyolcmásodperces felvételt, amelyen négy diák látható, közzétették a Snapchat oldalon. Az iskola vezetése csak a kiránduló osztály hazatérése után értesült az esetről, amely megdöbbentette és elborzasztotta az iskola vezetését – tette hozzá az igazgató.

„Külföldiek kifelé” – luxusbulin karlendítő nácik miatt áll a bál Németországban

Az északi-tengeri Sylt szigetén található Kampenben tartott pazar rendezvényre 300 és 500 euró közötti összegbe kerültek a jegyek.

Ez hülyének néz mindenkit: karlendítését mentegeti egy francia polgármester

A Párizstól délre fekvő, 30 ezer lakosú település polgármestere szerint a karlendítés csak egy „szerencsétlen kézmozdulat” volt a részéről.