Terrortámadás Oroszországban: Két rendőr meghalt, hat ember megsebesült

Két rendőr meghalt, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy zsinagógára, egy ortodox templomra és egy rendőrőrsre Oroszország észak-kaukázusi régiójában, Dagesztánban – közölte az orosz belügyminisztérium. A támadásokban hat ember megsebesült.

A jelentések szerint egy rendőr meghalt, amikor lövések dördültek egy zsinagógára Derbentben, az észak-kaukázusi ősi zsidó közösség otthonában. Tűzharcra került sor egy ortodox templomban is a városban, amely az UNESCO örökség része. A helyi zsinagógát felgyújtották, lángokban áll.

Aric Toler on X (formerly Twitter): „Unknown assailants have attacked an Orthodox church and a synagogue in Derbent (Dagestan). It’s the only synagogue in the city. Both were apparently set on fire. There was also a shooting in Makhachkala targeting policemen at the same time — unclear if they are related. pic.twitter.com/m569l9mDt5 / X”

Unknown assailants have attacked an Orthodox church and a synagogue in Derbent (Dagestan). It’s the only synagogue in the city. Both were apparently set on fire. There was also a shooting in Makhachkala targeting policemen at the same time — unclear if they are related. pic.twitter.com/m569l9mDt5

Egy másik lövöldözésre került sor egy rendőrőrsnél Mahacskalában, amely mintegy 125 kilométerre északra fekszik a Kaszpi-tenger partja mentén, és Dagesztán, a dél-oroszországi, főként muszlimok lakta régió fő városa.

Az orosz Nyomozó Bizottság közölte, hogy bűnügyi vizsgálatot indított „terrorcselekmények” miatt.

„Ma este Derbent és Mahacskala városokban fegyveres támadásokat hajtottak végre két ortodox templom, egy zsinagóga és egy rendőrségi ellenőrzőpont ellen” – áll a Nemzeti Antiterrorista Bizottság RIA Novosztyi hírügynökséghez eljuttatott közleményében.

„A terrortámadások következtében az előzetes információk szerint meghalt az orosz ortodox egyház egy papja és rendőrök”.

Összesen hat rendőr halt meg és további 12 megsebesült a támadásokban

– közölte a RIA Novosztyival a dagesztáni belügyminisztérium szóvivője, Gayana Gariyeva.

Derbentben egy 66 éves papot öltek meg – közölte az ügynökséggel Gariyeva, a dagesztáni belügyminisztérium sajtószóvivője.

Alok on X (formerly Twitter): „Exchange of fire in Makhachkala between police and terrorists who attacked a synagogue and a church pic.twitter.com/Fg7W6wUnDm / X”

Exchange of fire in Makhachkala between police and terrorists who attacked a synagogue and a church pic.twitter.com/Fg7W6wUnDm

Palesztin terroristák kegyetlenül meggyilkoltak Szamáriában egy izraeli férfit

A 60 éves férfit a saját autójában lőtték agyon.