Ki a civil és ki nem az?

Videón látható, ahogy a Hamász egyik terroristája a gázai, elvileg civilek védelmére létrehozott menelkülttáborból lő ki rakétát az izraeli hadsereg terrorellenes hadjáratát végző katonáira.

A felvételek, melyeket a Hamász tett közzé, ráirányítják a figyelmet arra a tényre, hogy Gázában szinte lehetetlen megállapítani ki a terrorista és ki a civil. A különbségtétel annál is inkább rendkívül nehéz, mert egy nemrég publikált felmérés szerint a Hamász palesztin terrorszervezet népszerűsége mind a Gázai-övezetben, mind pedig Júdea-Szamáriában (a Palesztin Hatóság által felügyelt ún. Ciszjordániában) tovább nőtt a terrorszervezet tavaly október 7-i brutális terrortámadása óta.

Dr. Eli David on X (formerly Twitter): „H×mas terrorists in civilian clothes firing mortars from a tent in humanitarian refugee area 👇When Israel targets them, they will scream „massacre of civilians”… pic.twitter.com/9yRyl9ZsR4 / X”

H×mas terrorists in civilian clothes firing mortars from a tent in humanitarian refugee area 👇When Israel targets them, they will scream „massacre of civilians”… pic.twitter.com/9yRyl9ZsR4

A palesztinok között végzett kutátásban a válaszadók  75 százaléka elégedett a Hamásszal, 85% pedig meg van győződve arról, hogy a Hamász terrortámadása „felélesztette a nemzetközi figyelmet” a „palesztinok ügye” iránt, és az „a palesztin államiság fokozott elismeréséhez vezethet”.

A válaszadók 51%-a szerint a Hamász terroristái „a legérdemesebbek” a palesztin nép vezetésére, szemben a három hónappal ezelőtti 49 százalékkal. Eközben 16% szerint a Palesztin Hatóság Fatah frakciója a jobb választás.

A számok nem hazudnak: a palesztinok oda meg vissza vannak a Hamászért

A terrorcsoport népszerűsége az egekben van az október 7-i mészárlás óta.