Döbbenet: önkormányzati képviselő akart lenni a Hitler-tetkós táti testépítő

Soltysiak Edina a táti Együtt Közösen Tátért független szervezet listáján indult önkormányzati képviselőnek a Komárom-Esztergom vármegyei községben – írja a Telex.

Az esztergomi születésű Soltysiak Edina közösségi oldalán önkényuralmi jelképeket vagy arra tett utalásokat találni. A Facebook-profil minden jel szerint hozzá tartozik, ugyanis a szervezet polgármesterjelöltje, Losonczi Dániel ezt az oldalt jelölte meg, amikor bemutatta az önkormányzati jelöltjeit, köztük Soltysiak Edinát is.

A Facebookon maga írja, hogy az Instagramon devilscat88 néven van jelen.

Soltysiaknak rengeteg tetoválása van, és nem rejti annyira véka alá őket: a két alkarján a „Meine Ehre heißt Treue” német kifejezés található. Ez magyarul annyit tesz, hogy a „Becsületem a hűség”, és amúgy a náci SS mottója volt. Még 2022-ben is posztolt olyan képet, amin látszik az egyik fele, de az is igaz, hogy 2020 januárjától már a másikat kitakarta egy félkaros megoldás. Ezen a nyilvános fotón látszik a felirat:

A hátát viszonylag ritkán mutatja, igaz, az emberek általában nem szokták, pedig az egyik lapockáján egy Hitler-portré látható, a másikon pedig egy (tükrözött) horogkereszt.

A derekán a 88 és a 14 számok olvashatóak. Ezeknek a számkódoknak a neonáci világban külön jelentése van. Az első az ábécé szerint 8. betűre utal, ami a HH, azaz a „Heil Hitler” köszöntést rejti. A 14-es szám egy amerikai nacionalista fajvédő egyik írására utal, amelynek az angol eredetiben 14 szóból álló mondata így hangzik: „Biztosítanunk kell fajunk fennmaradását és a fehér gyermekek jövőjét”. A Soltysiak Edinán látható tetoválások között látható egy birodalmi sas is. Ez a képernyőfotó az azóta privátra állított Instagram-profiljáról van:

A cikk megjelenése után küldött válaszában a nő arról tájékoztatta a Telexet, hogy visszalép a választáson való indulástól.

A Telex eredeti teljes cikke itt olvasható.

Magyar Péter népszerűsége miatt kezdett újra zsidózni a Mi Hazánk?

Novák Elődék elővették a régi, „jól bevált” zsidó- és Izrael-ellenes üzeneteiket, hogy megakadályozzák szavazóik átpártolását a Tisza Párthoz.