Michael Douglas Izraelben: Nemzedékekbe fog telni, ha egyáltalán lesz gyógyulás

Az Oscar-díjas amerikai-zsidó színész támogató látogatáson vett részt Izraelben.

A világhírű amerikai színész vasárnap Jeruzsálemben találkozott Jichák Herzog államelnökkel, aki átadta neki a túszok megmentésének szimbólumait, a sárga kitűzőt és a katonai dögcédula-nyakláncot.

„Nagyon nehéz időszakot élünk. Érezni a történtek mélyen sokkoló hatását. Örülünk, hogy itt lehetünk Izraelt támogatva, és megoszthatjuk Önnel, hogy Amerika határozottan a szövetségese, ahogy elnökünk is elmondta Önnek.

Csak abban reménykedem, hogy a legutóbbi tárgyalások eredményt érnek el, és a túszok hamarosan visszatérnek”

– mondta a színész Hercognak az elnöki hivatal közleménye szerint.

A pont, ahonnan nincs visszatérés: megkezdődött a „virtuális kristályéjszaka”?

Elhagytuk a normalitást, elhagytuk a megszokott életünket, csak még nem vettük észre. Kornéli Beáta történész és Közel-Kelet kutató írása.

Douglas korábban megtekintette Ziv Koren „Október hetedike” című fotókiállítását a Peresz Béke- és Innovációs Központban, és találkozott az októberi terrortámadásban a Gázai övezetbe hurcolt túszok családjaival.

A művész csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a világ nem láthatta eléggé az októberi mészárlás képeit, hogy azokat nem terjesztették azonnal.

Szerinte ez információhiányhoz vezetett, és megakadályozta a válaszadást az Izrael elleni tüntetésekre.

Ellátogatott az övezet szomszédságában fekvő, és súlyos harcokat átélt Beeri kibucba is, ahol beszélgetett a kibuc tagjaival. „Itt olyan emberekkel találkoztam, akik hittek a békében. Akik vendégül látták otthonaikban palesztin szomszédaikat” – mondta el tapasztalatairól.

„Most azt kérdezem, hogyan gyógyulsz fel az ilyesmiből? Nemzedékekbe fog telni, ha egyáltalán lesz gyógyulás. Hogyan győzöd le a bosszúvágyat? Fogalmam sincs”

– fogalmazott Michael Douglas.

Kabaré: Rafael Nadal miatt lett palesztin hős a világhírű zsidó színészből

Nem mindegy, hogy Rafa vagy Rafah… A legjobb vicceket az élet írja!