Az október 7-i mészárlásról szóló filmet mutatnak be az Urániában

A Tett és Védelem Liga (APL) szervezésében június 5-én, 15:30-18:00 között mutatják be az Uránia Filmszínházban az Abraham Global Peace Initiative (AGPI) által forgatott, a „The End Of The Innocence” című rövidfilmet, amelynek alcíme: „A brutális Hamász-támadás és a tagadás, torzítás és a bűnrészesség globális hálózatának leleplezése.”

Az alkotás a 2023. október 7-i tragikus eseményeket mutatja be, amikor barbár támadás érte Izraelt a terrorista Hamász részéről.

A film és az azt követő panelbeszélgetések célja, hogy megvédje Izraelt a rágalmazás, delegitimizáció és dehumanizáció mindent átható kampányával szemben, és emlékeztessen arra, hogy miért harcol Izrael.

A rendezvényt Avi Benlolo, az AGPI alapítója és elnöke, Szalai-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, valamint Izrael magyarországi nagykövetségének képviselője nyitja meg.

Az első panelbeszélgetésen egy új kutatást mutat be dr. Csepeli György, az ELTE Társadalomtudományi Karának professzora és Dr. Grajczar István, a Milton Friedman Egyetem Nemzetközi és Politikai Tanszékének vezetője, amelyben azt vizsgálták, miként hatott az október 7-i mészárlás a magyarországi antiszemitizmusra.

A második panel címe: Izrael és a világ október 7-e után. A panel előadói Ariel Kallner, az izraeli Knesszet tagja, aki egyben a Knesszet EU melletti küldöttségének vezetője, Hananya Naftali, izraeli influencer, aki Benjamin Netanjahu miniszterelnök kommunikációs csapatában is dolgozott, valamint Mohamad Kabyia, izraeli-arab influencer.

A rendezvény nyilvános, de a részvétel – az elmúlt időszak eseményeinek ismeretében – biztonsági okból a kizárólag előzetes regisztráció és jóváhagyás után lehetséges.

A regisztrációhoz szükséges link ITT érhető el.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Steven Spielberg filmre veszi a Hamász-mészárlás túlélőinek történeteit

A Dél-kaliforniai Egyetem Shoah Alapítványa, amelyet Steven Spielberg Oscar-díjas rendező alapított, elkezdte összegyűjteni a Hamász október 7-i mészárlásának izraeli túlélőinek vallomásait.