Botrány: Zaklatta az orvosát egy Izraelben megműtött gázai férfi

woman in white button up shirt and blue stethoscope

Az askelóni Barzilai Orvosi Központban kezelt férfit visszatoloncolták a Gázai övezetbe.  

Egy gázai övezeti lakost, akit a napokban műtöttek meg az askeloni Barzilai Orvosi Központban, azzal gyanúsítanak, hogy hétfő este zaklatott egy gyakornokot a kórházban.

A gyanúsított állítólag megsimogatta a nő haját és arcát, ami kihallgatásához, majd visszatoloncolásához vezetett.

A Barzilai Orvosi Központ arról számolt be, hogy a gázai állampolgárt néhány nappal ezelőtt műtétre vitték a kórházba. „Az ügyeletes gyakornok kezelése közben megsimogatta a haját és az arcát.

A kétségbeesett gyakornok kimenekült a szobából és értesítette a személyzetet”.

Együtt erőszakolt és gyilkolt meg izraeli nőket egy palesztin apa és fia

A két Hamász-terrorista mindent bevallott az izraeli kihallgatóknak.

„A biztonsági erők elkülönítették a beteget, és a rendőrséget is kihívták a helyszínre. A beteget letartóztatták és őrizetbe vették. Az egészségügyi központ igazgatóját is bevonták az eljárásba, és továbbra is biztosítjuk a szükséges támogatást az érintett gyakornoknak” – áll a közleményben.

A beteg nem terrorista, és nem gyanúsítják terrorista tevékenységgel, és nem is a Szde Tejmanban lévő IDF-bázisról érkezett a kórházba, ahonnan korábban terroristákat küldtek különböző izraeli kórházakba orvosi kezelésre.

Ez a gyakorlat gyakran váltott ki nyilvános vitát a terroristák kezelésre történő átszállítását ellenző kórházak és az egészségügyi minisztérium között, amely szorgalmazta kezelésüket. Moshe Bar Siman Tov, az egészségügyi minisztérium főigazgatója kifejtette, hogy kezelésük „támogatja Izrael legitimitását és sok izraeli életet ment meg”.

Sokkoló videót tettek közzé a túszul ejtett izraeli katonalányokról

„Ezek a lányok teherbe eshetnek” – mondja az egyik terrorista a túszok családjainak kérésére közzétett videón.