A Meta letiltotta Köves Slomó rabbi Facebook-oldalát is

A Facebook közösségi médiaplatformot is üzemeltető Meta, indoklás nélkül letiltotta Magyarország egyik legismertebb rabbijának, Köves Slomónak, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbijának Facebook oldalát, ahol Köves rabbi jellemzően vallási jellegű tartalmakat osztott meg.

Hasonlóan a Neokohnhoz, Köves Slomó rabbi oldala vasárnap délután óta szintén elérhetetlen, miután a közösségi médiaóriás emailben értesítette a rabbit, hogy Facebook oldala korlátozás alá került.

A letiltáshoz nem fűztek indoklást, így továbbra is kérdés marad, hogy milyen ok vezetett a szólásszabadságot ilyen módon korlátozó lépéshez.

Köves rabbi Facebook-oldalán jellemzően a zsidó valláshoz és a zsidó közösséghez köthető témákat jelenített meg, de ez legnagyobb platformja naponta jelentkező Talmud-tanulócsoportjának is.

Érthetetlen, hogy a zsidó vallási vagy közösségi témák, esetleg a Talmud-tanulás, vagy a Hamász palesztin terrorszervezet által megtámadott Izrael melletti egyértelmű kiállás vezetett-e a letiltáshoz, bármelyik is legyen az, a Meta mindenképpen magyarázattal tartozik.

„Szólásszabadság” működésben: A Facebook törölte a Neokohn oldalát!

Lapunk Facebook-oldala vasárnap reggel vált elérhetetlenné, miután a közösségi médiaóriás törölte azt.