Kiirtaná az izraelieket a kommunista spanyol gazdaságügyi miniszter

Jiszráel Katz izraeli külügyminiszter pénteken megtiltotta a jeruzsálemi spanyol konzulátusnak, hogy szolgáltatásokat nyújtson a júdea-szamáriai (ciszjordániai) palesztinoknak.

A bejelentés válasz a palesztin állam spanyol elismerésére, valamint egy spanyol miniszter kijelentetésére, miszerint „Palesztina szabad lesz a folyótól a tengerig”.

„Úgy döntöttem, hogy megszakítom a kapcsolatot az izraeli spanyol nagykövetség és a palesztinok között, és megtiltom a jeruzsálemi spanyol konzulátusnak, hogy szolgáltatásokat nyújtson a ciszjordániai palesztinoknak” – írta Katz az X-en.

Előzőleg a spanyol munkaügyi és gazdasági miniszter, Yolanda Díaz a „Palesztina szabad lesz a folyótól a tengerig” kifejezést használta. Ez a jelszó a Jordán folyóra és a Földközi-tengerre utal, és sokan antiszemitának tekintik, mert olyan valóságot követel, melyben a jelenleg ebben a térségben elhelyezkedő Izrael nem létezik.

Ezért sokak szerint a zsidók elleni etnikai tisztogatásra vagy népirtásra, s Izrael felszámolására szólít fel.

Ez a kifejezés szerepel egyébként a Hamász hivatalos manifesztumában is.

Diaz hivatalosan még mindig a Spanyol Kommunista Párt tagja, igaz, már nem vallja magát annak, bár a múltban dicsérte Fidel Castro kubai és Hugo Chávez venezuelai rezsimjét.

A palesztin terroristák ujjonganak az ír-norvég-spanyol trió bejelentése után

A Hamász hálás a három hitvány európai államnak.

„Ha ez a tudatlan, gyűlölettel teli személy valóban meg akarja érteni, hogy mit akar a radikális iszlám, akkor ismerje meg a 700 éves iszlám uralmat Andalúziában, a mai Spanyolország területén” – közölte Katz.

Az elmúlt hónapokban, a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i terrortámadása nyomán kitört gázai háború idején zsidó és izraeli csoportok több spanyol parlamenti képviselőt bíráltak Izrael-ellenes vagy antiszemita kijelentéseik miatt.

Sira Rego ifjúsági és gyermekügyi miniszter október 16-án kijelentette, hogy

a palesztinoknak „joguk van ellenállni a több évtizedes megszállás után”, és „a teljes izraeli diplomáciai küldöttség” kiutasítására szólított fel Spanyolországból.

2023 novemberében Eli Cohen akkori külügyminiszter visszahívta konzultációra Izrael madridi nagykövetét, és bekérették a külügyminisztériumba Spanyolország izraeli nagykövetét, miután Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök kijelentette, hogy „komoly kétségei vannak” a Hamásszal vívott háború jogszerűségéről.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Megáll az ész: miniszter lett a Hamász terrorját támogató spanyol politikusból

Sira Rego gyermek- és ifjúsági miniszter lett az újonnan megalakult baloldali spanyol kormányban.