Újabb három túsz holttestét hozta ki az izraeli hadsereg Gázából

Az Izraeli Védelmi Erők egy éjszakai hadművelet során újabb három túsz holttestét szerezték vissza a Hamász palesztin terrorszervezettől a Gázai övezetből.

A 30 éves Orión Hernández Radouxot, a 42 éves Hanan Yablonkát és az 59 éves Michel Nisenbaumot október 7-én ölték meg, majd a Hamász terroristái elrabolták őket Mefalszim térségéből.

A holttesteket az IDF és az Izraeli Biztonsági Ügynökség (Sin Bet) közös művelete során találták meg

a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabáliában, az elmúlt napokban elemzett „pontos hírszerzési adatok” alapján.

A múlt héten Izrael az enklávéból szerezte vissza a 22 éves Shani Louk, a 28 éves Amit Bouskila, az 53 éves Ron Benjamin és az 56 éves Itzhak Gelerenter túszok holttestét.

A mexikói-francia állampolgárságú Hernández Radoux, Louk barátja, a Reeim kibuc közelében lévő Supernova zenei fesztiválon tartózkodott Jablonkával együtt, amikor október 7-én a brutális vérengzést tartó Hamász-terroristák megtámadták.

A holttesteket az Országos Törvényszéki Orvostani Intézetben (Abu Kabir) azonosították, a családokat értesítették.

„Mély fájdalommal hajtunk fejet, és átöleljük a gyászoló családokat nehéz időszakukban. Nemzeti és erkölcsi kötelességünk, hogy mindent megtegyünk az elraboltak – az élők és az elhunytak – hazatérése érdekében, és ezt tesszük”

– mondta pénteken Benjamin Netanjahu miniszterelnök.

„Dicséret jár az IDF-nek és a biztonsági erőknek, akik nagy bátorsággal cselekedtek az ellenséges terület szívében, hogy visszaadják a túszokat a családjuknak, és Izraelben temessék el őket” – tette hozzá.

Jichák Herzog elnök is részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak, és megismételte, hogy „teljes mértékben támogatja az IDF-ben és a Sin Betben szolgáló bátor férfiakat és nőket, akik fáradhatatlanul dolgoznak a túszok visszaszerzésén”.

„Kötelességünk, hogy mindenkit visszahozzunk – azokat, akik még életben vannak, és azokat is, akiket Izraelben kell eltemetnünk” – mondta Herzog.

Még mindig 120-nál több izraeli túsz van a Hamász palesztin terrorszervezet fogságában, sajnos sokuk már bizonyosan nem él.

Együtt erőszakolt és gyilkolt meg izraeli nőket egy palesztin apa és fia

A két Hamász-terrorista mindent bevallott az izraeli kihallgatóknak.