Barbár videót készített a magyar származású izraeli lányokról a Hamász

Az IDF katonái a napokban Gázában megtaláltak egy videót, amelyen a 8 éves Ella Eljákim látható néhány nappal azután, hogy az október 7-i mészárlás során elrabolták apja Nahal Oz-i otthonából.

A felvételen látható, amint Ella a Hamász katonai szárnyának, az Izz ad-Din al-Kasszam Brigádoknak a zászlaja előtt áll, és azt mondja: „Ella Eljákim vagyok, Noam lánya, és nyolc éves vagyok. És azt kérem, hogy valaki szabadítson ki minket a Hamász fogságából”.

Ezen kívül az IDF közzétett egy fotót, amelyen Ella a vele együtt elrabolt 15 éves nővérével, Dafnával látható.

Őket kettejüket az előző túszalku során engedték szabadon, miután 51 napig voltak a Hamász fogságában Gázában.

Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője a következőképpen kommentálta a videót: „A ma nyilvánosságra hozott videót a Hamász pszichológiai terrorra akarta felhasználni.

„De Ella családja megkért minket, hogy osszuk meg a világgal, hogy leleplezzük a Hamász terrorját, a Hamász kegyetlenségét, a Hamász barbárságát”.”

Hozzátette: „A 8 éves Ella Eljákim elmondta nekünk, hogy a Hamász terroristái arra kényszerítették, hogy olvassa fel a szöveget, és arra kényszerítették, hogy újra és újra és újra felvegyék ezt a rémisztő jelenetet”.

Végezetül elmondta: „A szívünk együtt érez Ellával, a családjával és az összes túsz családjával. Továbbra is minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy hazahozzuk a túszainkat.”

A hazudozó palesztin nagykövettel találkozott a zsidózó Novák Előd

Gázai „népirtásról” és „izraeli terroristákról” beszélgettek a felek. A Hamászról természetesen nem esett szó.