Egyre több humanitárius segély jut be Gázába

Több mint 160 000 liter üzemanyag és gázolaj, több száz raklapnyi humanitárius segély az úszó mólón keresztül, és több mint 1 000 humanitárius segélyt szállító teherautó bejutását tette lehetővé az izraeli hadsereg a Gázai-övezetbe Erez és Kerem Shalom átkelőkön keresztül.

Az IDF a Kormányzati Tevékenységek Koordinátora a Területeken (COGAT) révén folytatja erőfeszítéseit, hogy megkönnyítse több száz, a Gázai övezet lakói számára élelmiszert, vizet, orvosi felszereléseket és menedékhelyeket szállító teherautó áthaladását.

Ezen a héten 1 050 humanitárius segélyszállító teherautót ellenőriztek és szállítottak át a Gázai övezetbe a védelmi minisztérium szárazföldi átkelőhelye, a Kerem Shalom átkelőn és az Erez átkelőn keresztül, a biztonsági ellenőrzéseket követően.

204 lisztet és más alapvető élelmiszert szállító teherautót is átszállítottaka Világélelmezési Program (WFP) szervezet nevében, hogy biztosítsák a kenyért-ellátást biztosítsák a Gázai övezet egész területén. Ezenkívül a Gázai övezetben az alapvető humanitárius infrastruktúra, köztük a kórházak és menedékhelyek működésének részeként 162 000 liter üzemanyagot és gázolajat szállítottak át.

Ezzel párhuzamosan 120 jordániai teherautó is humanitárius segélyt szállítottak a Gázai övezetbe.

Ezenkívül az izraeli haderő, a COGAT és a Védelmi Minisztérium által végzett széles körű előkészületeket követően az amerikai CENTCOM befejezte egy úszó móló építését, amely lehetővé teszi a humanitárius segélyek Gázai övezetbe történő ellenőrzött szállítását. Mivel a móló az elmúlt két napban megkezdte működését, több száz raklapnyi humanitárius segélyt szállítottak át a Gázai övezetben történő szétosztásra.

Az IDF folytatja erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a nemzetközi joggal összhangban lehetővé tegye a humanitárius segélyek bejutását a Gázai övezetbe szárazföldön, levegőben és tengeren.

Robert C. Castel: Szemenszedett éhínség

Egyszerűen nevetséges a mobiltelefonozó, dohányzó, piacokon forgolódó gázai lakosokat egy kalap alá venni az éhhalál szélén álló afrikaiakkal. Robert C. Castel jegyzete.