Impeachment-eljárást indítana Joe Biden ellen a magyar- és izraelbarát szenátor

„Nincs más választás, mint Biden felelősségre vonása” – közölte Tom Cotton, a magyar– és izraelbarátságáról ismert republikánus szenátor.

Joe Biden amerikai elnök döntése, hogy leállítja egy lőszerek Izraelnek történő szállítását, arra késztetett egyes republikánusokat, hogy párhuzamot vonjanak Donald Trump korábbi elnök Ukrajnával kapcsolatos magatartásában, amely első impeachment-eljáráshoz vezetett ellene.

Tom Cotton szenátor kijelentette, hogy „a képviselőháznak nincs más választása, mint hogy Biden ellen vádat emeljen a Trump-Ukrajna precedens alapján, amikor az újraválasztás segítése érdekében visszatartotta a külföldi segélyeket.

Csak Biden esetében ez igaz”.

Cory Mills képviselő csatlakozott Cottonhoz, közölve, hogy „a Háznak nincs más választása, mint hogy vádat emeljen Joe Biden elnök ellen”.

Mills azt mondta, hogy „alelnökként Biden lebukott, amikor azzal fenyegetőzött, hogy visszatartja az Ukrajnának szánt támogatást és segélyt, hacsak nem rúgják ki a Burisma ügyében nyomozó főügyészt, amely cég anyagilag a fiának, Hunter-nek kedvezett, nem is beszélve magának ‘a nagyfiúnak’ járó 10%-os részesedéséről”.

Késnek a fegyverszállítmányok: Izraelben értetlenül állnak Bidenék döntése előtt

Az izraeli kormányt megdöbbentette a Fehér Ház húzása.

Mills azzal érvelt, hogy ezek ugyanazok a vádak, amelyeket Trump volt elnök ellen emeltek, és „ugyanennek kell történnie Joe Bidennel is, ezért most fogalmazzuk meg a vádemelési cikkelyeket”.

John Bolton, az Egyesült Államok volt nemzetbiztonsági tanácsadója és volt ENSZ-nagykövete is régi főnökére hivatkozott, amikor Biden lépését taglalta a NewsNationnek.

„Ami engem meglep Biden ezen döntésével kapcsolatban többek között az, hogy mennyire trumpista”

– jelentette ki. „Ez klasszikus Donald Trump. Felejtsd el az amerikai nemzetbiztonsági érdekeket. Felejtsd el a legközelebbi szövetségesek biztonságát. Mi az, ami nekem politikailag előnyös? Ez Donald Trump definíciója. Ezt teszi itt Joe Biden is.”

Jelentés: Izrael drámai módon ki van szolgáltatva az amerikai lőszereknek

A zsidó állam katonai függősége az Egyesült Államoktól az elkövetkező években várhatóan minden forgatókönyv szerint folytatódni fog.