Botrány: Mentőautóban próbáltak meg palesztinokat csempészni Izraelbe

Két önkéntes egészségügyi dolgozót tartóztattak le vasárnap a Jeruzsálem melletti Ofer ellenőrzőpontnál, miután megpróbáltak illegálisan palesztinokat csempészni Izraelbe egy mentőautóban.

A két önkéntes arra hivatkozva próbálták elkerülni az ellenőrzést, hogy egy közlekedési baleset helyszínére igyekeztek. Az ellenőrzőpontnál lévő határrendőrség katonái nem engedték át a mentőautót, és arra utasították a mentősöket, hogy nyissák ki a hátsó ajtót, ahol megtalálták a nyolc embert, akiknek nem volt engedélyük Izraelbe belépni.

A sofőr, aki jeruzsálemi lakos, nemrégiben kitüntetést kapott munkájáért, amiért elkötelezett az „életek megmentéséért”, valamint azért, hogy „példaként és inspirációként szolgál más önkéntesek számára”.

Israel National News – Arutz Sheva on Twitter: „Border Police officers at the Ofer checkpoint on Route 443 north of Jerusalem arrested eight illegal infiltrators who were hiding in a private ambulance. The ambulance driver was arrested as well.🎥 Israel Police pic.twitter.com/OP8z4tO7Gj / Twitter”

Border Police officers at the Ofer checkpoint on Route 443 north of Jerusalem arrested eight illegal infiltrators who were hiding in a private ambulance. The ambulance driver was arrested as well.🎥 Israel Police pic.twitter.com/OP8z4tO7Gj

„A gázai háború kezdete óta több mint 6100 palesztint tartóztattak le, akik megfelelő engedély nélkül próbáltak Izraelbe belépni, ebből csak az elmúlt héten 687-et”

– áll a rendőrség közleményében.

A United Hatzalah szerint a sofőr nem a szervezet nevében dolgozott, amikor megpróbálta átvinni a palesztinokat a határátkelőn.

„Az önkéntest azonnal felfüggesztették minden szervezeti tevékenységből” – közölte az egészségügyi segélyszervezet.

A rendőrség rajtaütést hajtott végre az Al-Dzsazíra izraeli irodáján

Az izraeli kormány vasárnap szavazta meg az al-Dzsazíra betiltását.