Hivatalos: idén nem lesz Pride felvonulás Tel-Avivban!

Ron Huldai polgármester szerint nem alkalmas az idő az ünneplésre, mivel 132 izraeli túszt még mindig fogva tart a Hamász.

Ron Huldai, Tel-Aviv polgármestere szerdán bejelentette a város éves Pride-felvonulásának lemondását, mondván, hogy a jelenlegi időszak nem alkalmas az ünneplésre a Gázában zajló háború és a libanoni határon lévő feszült helyzet miatt.

„Ez nem az ünneplés ideje”

– írta az X-en. „A meleg közösség szervezeteivel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy idén a felvonulás helyett a büszkeség, a remény és a szabadság zászlaja alatt tartunk gyűlést Tel-Aviv-Jaffában”.

„Fiaink és lányaink közül mintegy 132-en még mindig túszként vannak fogva tartva Gázában. Tel Aviv-Jaffa a meleg közösség otthona, az volt és mindig is az lesz. A közösség iránti nagyfokú elkötelezettségünkből kifolyólag idén úgy döntöttünk, hogy a Pride-felvonulás megrendezésére szánt költségvetés egy részét a Tel-Aviv-i Városi LMBT Közösségi Központ tevékenységének javára fordítjuk.”

Az LMBTQ-szervezetek koalíciója támogatását fejezte ki a Huldai döntésével kapcsolatban.

„Támogatjuk a tel-avivi önkormányzat döntését, hogy idén nem rendezi meg a szokásos módon a Pride-felvonulást”

– áll a közleményben.

Meseország – a cionisták kivételével – mindenkié!

Kiborult a progresszív bili: Nagy Boldizsár, az óriási vihart kavart mesekönyv szerkesztője hónapok óta uszít Izrael ellen.

„Ezekben a nehéz napokban, amikor mindannyian gyászolunk, és sok testvérünk és nővérünk nincs otthon – akár otthonukból kitelepítettek, akár Gázában tartják fogva őket,a szívünk nem teljes, amíg vissza nem térnek,

ezért a Pride rendezvényeket valóban a jelenlegi körülményekhez kell igazítani.”.

„A Tel Aviv-i Büszkeség-felvonulás kezdete óta a szabadság, a szeretet és az egyenlőség ünnepe, amelyhez foghatót az országban még sehol máshol nem rendeztek. És most, ezekben a kihívásokkal teli időkben fontos, hogy folytassuk a harcot a szabad és toleráns jövőért, még akkor is, ha az ünnepléstől tartózkodnunk kell.”

A Tel Aviv-i Pride-felvonulás az egyik legnagyobb a maga nemében világszerte, több százezer látogatót vonz Izrael és a világ minden tájáról. Az éves banzájt legutóbb 2020-ban tartották meg szerényebb körülmények között a koronavírus-korlátozások miatt.

Amikor már Izrael sem elég befogadó a nyugati haladároknak

Páros lábbal állt bele Izraelbe a világ egyik legnagyobb meleg magazinja. Nem kellett volna. Vélemény.