Most mi lesz? – Már a bageleknek is hadat üzentek az Izrael-ellenes diákok!

Betiltották a bageleket a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem palesztinbarát táborában.

Tegnap este a UCLA-n lévő Izrael-ellenes táborozók küldtek egy listát, amelyben különböző tárgyak „sürgős” adományozását kérik a támogatóiktól, hogy segítsenek nekik fenntartani az engedetlenségi megmozdulásukat. A tárgyak között szerepel „barikádokhoz való fa”, térd- és könyökvédő, gázálarc, kesztyű „különösen a kis kezek számára”, kötél és zsinórkötegek.

Ezekkel a tárgyakkal együtt egy Google-dokumentum, amelyet az UCLA-s Diákok a Palesztinai Igazságosságért online közzétett, azt kéri, hogy az élelmiszeradományok legyenek „BDS-konformak”, ezért betiltottak minden csomagolt élelmiszert, banánt, kávét, dióféléket és furcsa módon a bagelt is.

leekern on Twitter: „The list of UCLA student demands. You will note they insist on NO BAGELS… pic.twitter.com/QYNxZ6JP2o / Twitter”

The list of UCLA student demands. You will note they insist on NO BAGELS… pic.twitter.com/QYNxZ6JP2o

A Google-dokumentumban vegán, gluténmentes ételeket is kértek, és „meleg ételt ebédre”.

„Talán le kellene mondaniuk az okostelefonjaikról is, hiszen a legtöbb [alkatrészt] Izraelben találták fel, mi?”

– írta az egyik felhasználó.

Egy másik azt írta: „rendeltem 150 bagelt lazaccal és krémsajttal, hogy elküldhessem nekik”, míg egy másik azt mondta, hogy „van néhány maradék doboz macesz. Gondolod, hogy elfogadják őket?”

Az egyetemen az órákat szerdán törölték, miután az éjszaka folyamán verekedés tört ki Izrael-ellenes és Izrael-párti csoportok között. A rohamrendőrök szétválasztották és megpróbálták feloszlatni a két csoportot.

„A cionisták nem érdemlik meg, hogy éljenek” – mondta a Columbia vezértüntetője

A gázai szolidaritási sátortábor egyik szervezője szerint hálásak lehetnek neki, amiért nem gyilkolja le csak úgy a cionistákat.

Rohamrendőrök pucolták ki az antiszemita csőcselék által elfoglalt Columbiát

A tiltakozásban részt vevő diákokat már elkezdték értesíteni hallgatói jogviszonyuk felfüggesztéséről.