Videó: Brit tinik akartak elrabolni egy vallásos zsidó férfit

Öt tinédzsert tartóztattak le egy zsidó férfi állítólagos elrablási kísérletével kapcsolatban Stamford Hillben.

A rendőrség megerősítette a letartóztatásokat, miután nyomozást indított a pénteken történt incidens ügyében.

Az állítólagos emberrablásról készült videót a Twitter/X-en osztotta meg a Shomrim önvédelmi csoport.

A felvételen két férfi látható, amint kiszáll egy autóból, egyikük kinyitja a csomagtartót, míg a másik egy láthatóan zsidó járókelőhöz lép, és látszólag az autó felé tereli.

A haredi férfi, aki az incidens idején telefonált, nem engedelmeskedett a támadóinak, akik feladták, és látható, hogy visszaszállnak az autójukba, majd elhajtanak.

Shomrim (Stamford Hill) on Twitter: „🚨#AttemptedKidnap#HateCrime #Antisemitism👥 Jewish male threatened by 4 males who demanded he gets into the boot of their car!🕵️‍♂️@Shomrim & @MetPoliceUK are appealing for info or sightings of a black VW T Cross EA24 VXF involved with the attempted Kidnap on Moundfield Road… pic.twitter.com/QguhkLPSRM / Twitter”

🚨#AttemptedKidnap#HateCrime #Antisemitism👥 Jewish male threatened by 4 males who demanded he gets into the boot of their car!🕵️‍♂️@Shomrim & @MetPoliceUK are appealing for info or sightings of a black VW T Cross EA24 VXF involved with the attempted Kidnap on Moundfield Road… pic.twitter.com/QguhkLPSRM

A rendőrség közleményében azt írta: „Öt tinédzsert, három 17, egy 15 és egy 18 évest letartóztattak és őrizetbe vettek egy bejelentett emberrablási kísérlettel kapcsolatban Stamford Hillben.

Az október 7-i izraeli Hamász terrortámadás óta az Egyesült Királyságban az egekbe szöktek az antiszemita incidensek.

A Community Security Trust (CST) 2023-ban 4103 antiszemita incidenst regisztrált az Egyesült Királyságban, ami a szervezetnek valaha bejelentett legmagasabb szám egy naptári év alatt.

A szám 147 százalékos növekedést jelent a szervezet által 2022-ben regisztrált 1662 zsidóellenes gyűlöletcselekményhez képest.

Napi Anglia: Palesztinbarát felvonulás miatt takarták le a holokauszt-emlékművet

A Jad Vasem „mélyen aggasztónak” nevezte a döntést.