Egy brit lap szerint már csak negyven izraeli túsz van életben

A Daily Mail szerint a szám az izraeli biztonsági ügynökség által gyűjtött információkon alapul; a Sin Bét határozottan cáfolja a brit lap által közölt információkat.

Az izraeli Sin Bét belbiztonsági ügynökségtől származó hírszerzési adatok szerint a Hamász által a Gázai övezetben fogva tartott 133 túszból mindössze 40 van még életben – írta meg a Daily Mail.

„[A hírszerzéshez] sokkal könnyebb hozzáférni, mint október 7-e előtt, amikor korlátozott volt a hozzáférésünk Gázába, és nem volt sok lehetőségünk a forrásokhoz. A helyzet teljesen más, mert ott vagyunk” – mondta egy meg nem nevezett izraeli forrás a Mailnek.

A Sin Bet cáfolta a Daily Mail cikkét, „helytelennek” nevezve annak állításait, amelyek „nem tükrözik a Sin Bét álláspontját”.

„A jelentésben bemutatott számok kizárólag a szerző véleménye, és nem a Sin Bét által szolgáltatott információkon alapulnak” – áll az ügynökség közleményében.

Borzasztó: új felvételek kerültek elő az egyik Gázába hurcolt izraeli nőről

A Hamász-terroristák brutálisan bántak a segítségért kiáltó 26 éves Noa Argamanival. Csak erős idegezűeknek!

Az izraeli háborús kabinet vasárnap este 12 nap óta először ült össze, hogy megvitassa a Hamásszal folytatott túsztárgyalások jelenlegi patthelyzetét.

A terrorcsoport jelenleg hathetes tűzszünetet követel kevesebb mint 20 túsz elengedéséért cserébe.

A találkozót Beni Ganz és Gadi Eizenkot miniszterek kérésére múlt csütörtökre tűzték ki, de az iráni Iszfahánban lévő légibázis elleni pénteki támadás miatt elhalasztották.

Egy magas rangú izraeli tisztviselő elismerte, hogy bár a túsztárgyalások az utóbbi időben kevés előrelépést hoztak, Izrael arra számít, hogy Washington nyomást gyakorol a katari közvetítőkre, és különböző lehetőségeket vizsgál a patthelyzet feloldására.

Katar a múlt héten közölte, hogy „újragondolja” közvetítői szerepét a túsztárgyalásokban az izraeli politikusok támadásai miatt.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Izraeli túsz édesanyja a Neokohnnak: A világ nem hallja a hangunkat!

Exkluzív interjú egy, a Hámász palesztin terrorszervezet által fogva tartott túsz édesanyjával.