A zsidóság értékeit bemutató animációs filmekre írt ki pályázatot az EMIH

A MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel is együttműködik az EMIH az Újra Élünk 80 emlékév keretében.

A MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animációs Közösségének szakmai partnerségével meghívásos, azaz zártkörű animációs filmpályázatot ír ki az EMIH-Zsidó Magyar Szövetség az Újra élünk 80 programsorozat keretében, melyre olyan 1-3 perces animációs filmterveket várnak, melyek megjelenítik a zsidóság a „mán” és a merev kulturális határokon túlmutató, univerzális értékeit.

Ezek azok az értékek, melyek úgy váltak civilizációs normákká vagy legalábbis kulturális standardokká, hogy mára tán sokan nem is tudják, hogy „honnét is érkeztek”.

Az animációs filmektől olyan a zsidósághoz kapcsolódó értékek, vívmányok vagy akár személyiségek bemutatását várják a kiírók, amelyekre a nézők legszélesebb köre lesz képes, akár meglepettséggel, ráeszméléssel, de mindenképp elismeréssel reagálni.

A pályázatra hat szakembert hívtak meg, a beérkezett pályaműveket az EMIH a magyarországi holokauszt 80. emlékéve során fogja bemutatni.

“Újra élünk” mottóval emlékezik a holokauszt 80. évfordulójára az EMIH

Az “Újra élünk 80” cím a megszokottól eltérő megközelítést takar, amely a büszke és cselekvő zsidóság mindent túlélő értékeit állítja a középpontba.