Nem-zsidókkal is etetné a maceszt a patinás kóser cég

A Manischewitz, a kóser otthonokban és a kóser termékeket forgalmazó üzletek polcain régóta ismert név, a patinás, 136 éves múltra visszatekintő vállalat három éves előkészület után jelentősen megváltoztatta termékdizájnját. Az új arculatot kapott termékek éppen időben, a peszáchi ünnep előtt kerülnek a vásárlók elé.

Az új megjelenésű dobozok és konzervek élénk színekkel és feliratokkal jelennek meg. A maceszgombóc-keverék például két rajzfilmfigurát ábrázol, akik egy tál forró levest cipelnek; látvány a jiddis életérzést idézi.

Sőt, olyan „jiddisizmust” tartalmazó árucikk is lesz, mint a „Manischewitz, leves chutzpah-val”, „Bubby tudja a legjobban, de mi vagyunk a másodikok” és „Lefőzöm a tucheszemet”, a Kayco, a Manischewitz anyavállalata szerint.

Shani Seidman, a Kayco marketingvezetője a The Washington Post üzleti rovatában megjelent cikkben elmondta: „Vannak autentikusan zsidó ételeink, és úgy érezzük, hogy sok lehetőségünk van arra, hogy mindenkit meghívjunk, és felfedezzük a kóser életérzést”.

Seidman elmondta, hogy a vállalatot

„a más konyhák márkáinál tapasztalható befogadás inspirálta”,

és arra törekszik, hogy

„a zsidó kultúra emblematikus ikonná váljon, egy-egy ízletes termékkel”.

“Újra élünk” mottóval emlékezik a holokauszt 80. évfordulójára az EMIH

Az “Újra élünk 80” cím a megszokottól eltérő megközelítést takar, amely a büszke és cselekvő zsidóság mindent túlélő értékeit állítja a középpontba.