Izraeli szupermodell miatt került a kritikák célkeresztjébe a Zara

Sun Mizrahi izraeli szupermodell lett a spanyol divatóriás új kampányának az arca.

A cég Instagram-fiókján szombaton közzétett posztban Mizrahi a szezon egyik új trendjét, a fehérneműk által inspirált slip-ruhákat mutatta be. A Zara 61,6 millió követőjét azonban kevésbé érdekelte, hogy milyen anyagból készült a ruha, a kommentek elsősorban Mizrahi izraeli származására és a Zara bojkottjára való felhívásokról szóltak.

„A történelem legszégyenletesebb mészárlásának vagyunk tanúi. Palesztinokat ölnek meg, csak azért, mert megvédik a földjüket” – állt az egyik kommentben. Más kommentek a Zara és Izrael bojkottjára szólítottak fel a tűzszünetre és Palesztina szabadon bocsátására vonatkozó felhívások mellett. Ezzel szemben voltak olyan kommentek is, amelyek Mizrahi és Izrael támogatását fejezték ki, beleértve azt a felhívást is, hogy a Zara tiltsa le a Mizrahi elleni sértő megjegyzéseket. „A modell nemzetiségének nem szabadna itt vitatémává válnia. Ő egy állampolgár, nem pedig egy politikus” – állt az egyik kommentben.

A Sun Mizrahit képviselő Inch Models modellügynökség szóvivője közleményben tudatta: „A modell időbeosztása miatt, aki jelenleg New Yorkba repül egy új kampányfotózás miatt, sajnos nem tudjuk kommentálni Sun személyes véleményét a helyzetről.

De biztosak vagyunk benne, hogy örül, hogy ő lehet az izraeli arc, akit világszerte azonosítanak hazánkkal, különösen ilyen időkben”.”

A háború hat hónappal ezelőtti kitörése óta a nemzetközi divatipar csatatérré vált a háború támogatói és ellenzői között.

Nem ez az első alkalom, hogy a gázai háború kezdete óta a Zara bojkottjára szólítják fel a közvéleményt; decemberben jelent meg a cég ünnepi kampánya, amely egyes felhasználókat a „gázai holttestekre” emlékeztette.

Megszületett a Real Madrid sztárjának és izraeli kedvesének első közös lánya

Thibaut Courtois és Mishel Gerzig kislánya az Eli nevet kapta.