Zöld herceg: Nincs különbség a Hamász és a palesztin nép között

Moszab Hasszan Yousef, a hírhedt Hamász társalapítójának, Hasszan Yousef sejknek a fia, egy amerikai tévésműsorban Dr. Philnek és két palesztinbarát aktivistának adott keddi interjúban azt mondta, hogy október 7-e után nincs különbség a Hamász és a palesztin nép között.

Yousef az interjút azzal kezdte, hogy a zsidókkal szembeni gyűlöletről beszélt a szélesebb muszlim társadalomban, miután Dr. Phil először azt kérdezte tőle, hogy mit tanítottak neki gyerekkorában a palesztin társadalomban. Yousef így válaszolt:

„Ebben a kultúrában rengeteg gyűlölet van a zsidó nép ellen. Ez nem titok, sőt, a muszlim hitrendszerben alapvető ellenségeskedés van a zsidó néppel”.

„Nincs más okuk, mint az ideológiai ok, és néhány iszlám szövegben azt mondják, hogy Mohamednek problémája volt a zsidókkal, és Mohamed az ő prófétájuk, ezért az ő nyomdokaiba lépnek.” – magyarázta Yousef Dr. Philnek.

A zöld herceg azzal érvelt, hogy október 7-e vallási indíttatású támadás volt, és azt mondja, sok muszlim szemében ez egy „szent háború”.

Dr. Phil ezután egy rövidfilmet vetített le, amely az UNRWA tanárait mutatja be, akik a gázai gyerekeket a zsidók gyűlöletére nevelik. A videó azt is mutatja, hogy a nyolcéves gyerekek katonai kiképzésen vesznek részt. Az interjúban több gyerek arról beszél, hogy zsidókat akar ölni. Arra a kérdésre, hogy mi a visszatérés joga, az egyik fiú azt mondta: „Azt jelenti, hogy köveket dobáljunk a zsidókra, és azt is, hogy lemészároljuk a zsidókat”.

Yousef szerint a szülők arra bátorítják gyermekeiket, hogy e cél érdekében haljanak meg.

Dr. Phil ezután egy palesztinbarát tüntetésekről készült videóra váltott, és kijelentette: „Az amerikaiak országszerte megdöbbentek, hogy ezeknek az állítólag magasan minőségű iskoláknak a vezetősége annyira el van foglalva az woke ideológiákkal, hogy a szavakat teszik az erőszakkal egyenlővé, ám a valódi erőszak az, hogy elfelejtették, hogy az a feladatuk, hogy megtanítsák a diákjaikat gondolkodásra és a valóság vizsgálatára”.

Yousef a tüntetőket „idiótáknak” nevezte, mert „nem tudják, mit támogatnak”. Azt mondta, hogy még ő sem érti teljesen a Hamász „fekete lyukát”, pedig ő beleszületett. Szerinte ezek az aktivisták egy „szörnyeteget” támogatnak, amely „az egész Közel-Keletet egy globális háború felé löki”. Yousef szerint a palesztinbarát aktivisták egyike sem ítélte el a Hamász október 7-i atrocitásait. Szerinte a Hamász a civilizáció ellensége. Azt mondja, fel van háborodva, és hogy a palesztinbarát aktivizmus „őrültség”.

A műsor ezen pontján Dr. Phil két palesztinbarát aktivistát hívott a beszélgetésbe, mindkettőt a Michigani Egyetemről.

Dr. Phil megkérdezte az egyetemi aktivistákat, hogy támogatják-e a Hamász október 7-i támadását. Zaynab palesztin aktivista azt válaszolta, hogy elutasítja a kérdés feltevését.

„Nem hiszem, hogy az a személy, aki ezt a kérdést felteszi nekem, rendelkezik erkölcsi felhatalmazással, hogy feltegye, amíg nem ítéli el mindenekelőtt Izrael erőszakos megalakulását és az azt követő palesztin haláleseteket, és valójában igazságtalannak tartom, hogy a Palesztináért kiállókat először arra kényszerítik, hogy előzetesen elítéljék az erőszakos cselekményeket, mielőtt a platformjukat legitimnek tekintik. Ez az iszlamofób toposzokat erősíti”

– magyarázta.

Dr. Phil erre azt válaszolja, hogy ha nem akar válaszolni a kérdésre, az már önmagában is válasz. Miután újra feltette a kérdést, Salma, a második palesztinbarát aktivista válaszában kiemelte „a palesztinok ellen elkövetett erőszakot”, és álszentnek nevezte a Hamász erőszakának elítélésére irányuló kérdéseket, mivel állítása szerint sokan „nem ismerik el a palesztinok szenvedését”.

Ezután Dr. Phil azt mondta: „Vannak dolgok, amelyek alapvető emberi tisztesség, és amikor megkérdezem, hogy ami október 7-én történt, azt elítéled-e, és azt mondod, hogy nos, ezt több száz éves konfliktus alapján kell megnézned – nem, nem kell – mert a válasz, hogy vagy helyes, vagy helytelen. Márpedig az október 7-i terror helytelen volt, és nincs szükségem száz évnyi konfliktusra ahhoz, hogy tudjam, hogy helytelen volt…

Hadd mondjak neked valamit. Ha valaki átjön a kerítésen, bemegy valakinek a házába, és elégeti a csecsemőjét a kiságyában, engem nem érdekel, hogy miért tette – az rossz.”

„Most

a Palesztina-pártiakkal van a probléma, akik valójában a Hamasznak adnak fedezetet. Ők a bűncselekmény részesei.

Valójában október 7-e óta én személy szerint nem teszek különbséget a Hamasz és az úgynevezett palesztinok között, mert valójában nincsenek úgynevezett palesztinok, hanem törzsek vannak”

– állítja Yousef, miközben Zaynab, tátva marad a szája a döbbenettől, amit mond. Yousef azt állítja, hogy ha a különböző törzseknek nem lenne közös ellenségük Izrael, akkor egymás ellen harcolnának.

Zaynab tiltakozott állítása ellen, és „gyarmati retorikának” nevezte azt. Továbbra is azt mondta, hogy ő csak segít a Hamásznak bebizonyítani a világnak, hogy „Palesztina Izrael állam elpusztításától függ”.

Yousef azzal fejezi be az interjút, hogy a palesztinbarát aktivistákra mutatva azt mondja: „Csak a Hamász propagandája alapján beszéltek, mert ha tisztességes emberek lennétek, akkor azt mondhatnátok, hogy az a több ezer ember, akiket október 7-én megöltek – ez egy emberiség elleni bűncselekmény volt – ez egy népirtás volt!” — idézi Moszab Hasszan Yousef-et a The Jerusalem Post.

A beszélgetést ide kattintve tekintheti meg.

A Zöld Herceg szerint a Hamász magára vonta Isten haragját

Elég a Hamászból! – mondta Piers Morgannek adott interjújában Moszab Hasszan Júszef, a Hamász fia.