Megelégelte a tüntetést, emberek közé hajtott egy sofőr Tel-Avivban

Egy nő közepesen, további négy ember pedig könnyebben megsérült, amikor egy autó tüntetők egy csoportjának ütközött szombat este Tel-Avivban. A sébesülteket kórházba szállították.

Az első vizsgálatok szerint vita alakult ki a tüntetők és a sofőr között, akit a rendőrség őrizetbe vett. ”Jelenleg úgy tudjuk, hogy a sofőr menet közben elütött három civilt, majd továbbhajtott, amíg a rendőrség meg nem állította. A megsérült civileket orvosi ellátásban részesítették, a sofőrt pedig vizsgálatra vitték” – közölte a rendőrség.

Az incidensről készült felvételeken látszik, hogy az utasok szitkozódnak és vitatkoznak a tüntetőkkel, miközben a helyszínen tartózkodó rendőr megpróbálta megnyugtatni a tömeget, és engedélyezni a továbbhajtást. Néhány pillanattal később a sofőr felgyorsít, több tüntetőt elüt, és elhajt a helyszínről.

A rendőrség azt is közölte, hogy a tel-avivi Azrieli híd alatti tüntetésen egy határrendésznek orvosi ellátásra volt szüksége, miután egy tüntető arcon ütötte, egy másik tüntetőt pedig letartóztattak, mert tüzet gyújtott.

Izraelben fokozódik a feszültség, miután október 7-én a Hamász palesztin terrorszervezet megtámadta az országot és az akkor túszul ejtett mintegy 250 emberből 134 ma is a terrorszervezet fogságában van. A háború, a nemzetközi nyomás miatt húzódik, a túszok kiszabadítására kevés esély van. A túszok családja azonnali tűzszünetbe való beleegyezést követel a kormánytól, amely viszont megesküdött a Hamász teljes elpusztítására.

אורי סלע Uri Sela on Twitter: „תיעוד: רכב פגע במפגינים שצעדו בבגין. שלושה נפצעו, הנהג נעצרצילום: איתי רזיאל pic.twitter.com/STdaDbeUXI / Twitter”

תיעוד: רכב פגע במפגינים שצעדו בבגין. שלושה נפצעו, הנהג נעצרצילום: איתי רזיאל pic.twitter.com/STdaDbeUXI

Jogászok tették helyre az izraeli fegyverszállítások leállítását követelőket

Izrael gázai hadjárata nem sérti a nemzetközi jogot, ezért nincs szükség a tűzszünetre való felhívásokra – állítja több neves ügyvéd is.