35 raktát lőtt ki a Hezbollah Észak-Izraelre

A Hezbollah 35 rakétát lőtt ki Libanonból az észak-izraeli Meron-hegy térségére vasárnap reggel – közölte az Izraeli Védelmi Erők. A rakéták közül többet elfogott az izraeli légvédelmi rendszer.

Az Irán által szponzorált terrorszervezet vállalta a felelősséget a támadásért, azt állítva, hogy „tucatnyi” rakétát lőtt ki „válaszul az ország déli részén lévő falvak és polgári otthonok elleni izraeli támadásokra, amelyek közül a legutóbbi megölt egy családot Harbat Salemben”.

Egy személy könnyebben megsérült, miközben védett helyre menekült, és a Mágen Dávid Ádom sürgősségi orvosi szolgálat csapata a szafedi Ziv egészségügyi központba evakuálta további kezelésre — jelenti a JNS.

A sortüzet követően Libanonból jelentések érkeztek izraeli tüzérségi csapásokról a dél-libanoni al-Habariya és Kunin térségében.

Szombat éjjel az izraeli légierő vadászgépei csapást mértek a Hezbollah terrorista infrastruktúrájára Ayta ash-Shab térségében, egy páncéltörő rakétaindító állásra Maroun El-Ras térségében és egy katonai építményre, amelyben Hezbollah-terroristákat azonosítottak Khirbet Selm térségében

– jelentette az IDF vasárnap reggel.

A Hezbollah dzsihádista terrorszervezet október 7. óta szinte naponta hajtott végre támadásokat az izraeli-libanoni határon, amelyek során 17 ember meghalt és jelentős anyagi károkat okozott. Mintegy 62 000 izraelit evakuáltak a határ menti településekről.

Joav Gallant izraeli védelmi miniszter a múlt héten Tel-Avivban tartott találkozón azt mondta Amos Hochstein magas rangú amerikai diplomatának, hogy a Hezbollah folyamatos agressziója „kritikus ponthoz” sodorja Izraelt egy nagyszabású izraeli katonai válaszlépés tekintetében.

Amicháj Chikli: A háború nem hetekig, hanem akár hónapokig is eltarthat

Izrael diaszpórai ügyekért felelős miniszterével tartott beszélgetésen a háború fejleményeiről, a diaszpórai zsidóság feladatairól és az előttünk álló kihívásokról beszélt.