Izrael palesztin holttesteket szállít vissza Gázába

Izrael csütörtökön több tucat holttestet szállított át a Gázai övezetbe, amelyeket a múlt hónapban végrehajtott hadművelet során vittek el a Khan Yunis-i Nasszer kórházból, mivel azt gyanították, hogy azok a meghalt izraeli túszok földi maradványai — számol be a The Jerusalem Post.

Az izraeli hadsereg szóvívője a nemzetközi médiának elmondta, hogy mivel felmerült a gyanú, hogy a Nasszer kórházon belül izraeli túszok holttesteit tartották fogva, azokat izraeli területre vitték azonosításra, majd miután megállapították, hogy palesztinok és nem izraeliek – visszaszállították őket a Gázai övezetbe. Palesztin jelentések szerint 47 holttestről van szó.

A gázai Khan Yunisban végehajtott hadműveletek során kiderült, hogy a Nasszer kórház, más gázai kórházakhoz hasonlóan a Hamász egyik katonai központjának is otthont ad, az izraeli hadsereg a kórház számos osztályán teljes razziát hajtott végre.

Az IDF arról tájékoztatott, hogy a művelet olyan hírszerzési információkon alapult, amelyek a Hamász terrorizmusára utaló bizonyítékokat mutattak a kórházban, és célja az volt, hogy elérjék a terroristákat, köztük azokat, akiket az október 7-i mészárlásban való részvétellel gyanúsítanak. A razzia során  a gyanú beigazolódott.

Videó: Izrael használhatatlanná tette a Hamász gázai szuperalagútját

Teljesen betemették a terrorszervezet eddig megtalált leghosszabb alagútját a Gázai övezetben.