Az Ultrahangon kérdezték Köves Slomó rabbit a magyar zsidóságról és az EMIH-ről

Az Ultrahang legfrissebb adásának Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija volt a meghívott vendége, akit a magyarországi zsidóságról, a Chábádról, az EMIH és a kormány kapcsolatáról, vallásról és üzletről, izraeli és orosz-ukrán háborúról kérdezett Király Tamás műsorvezető.

Az EMIH vezetője rabbija az adásban beszélt többek között a magyarországi zsidóság asszimilációs törekvéseiről, annak történelmi zsákutcájáról, a magyar zsidók identitáskérdéseiről és jelenkori kihívásairól, valamint a vallásos zsidó közösségek filmvásznon való ábrázolásáról is.

Műsorvezetői kérdésekre válaszul a vezető rabbi kifejtette a különböző magyarországi irányzatok közötti különbségeket és legfontosabb történelmi tényeket, továbbá elmesélte személyes családi történetét, illetve azt is, miként fordult fiatalon a vallás felé.

A teljes adás itt tekinhető meg:

Kiderül az igazság Orbán Viktor és a lubovicsi zsidók kapcsolatáról – Köves Slomó

Az Ultrahang legfrissebb adásában Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija volt a vendégünk, akivel a magyarországi zsidóságról, a lubovicsi irányzatról, az EMIH és a kormány kapcsolatáról, vallásról és üzletről, izraeli és orosz-ukrán háborúról beszélgettünk. 👉Nógrádi György és az Ultrahang közönségtalálkozója Dunaszerdahelyen – regisztráció: https://bit.ly/48KbcY8 👉Nógrádi György, Robert C.

Köves Slomó az adás második felében beszélt az Soros-plakátokkal kapcsolatos antiszemita vádakról, a Jobbik és Mi Hazánk szavazóinak és politikusainak zsidókhoz való viszonyulásáról, de az Orbán-kormány és az EMIH közötti kapcsolatokról is.

A gázai háború kapcsán a vezető rabbi hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a zsidó-keresztény civilizáció szerves részét alkotó Izrael támogatása a mostani nehéz helyzetben. Az adás végén a rabbi elmondta véleményét a zsidó állammal szembeni képmutató nyugati kettős mércéről, valamint röviden ismertette az ukrajnai zsidóság háború miatti szorult állapotát.

„Nem Izraellel van gondjuk, hanem a nyugati zsidó-keresztény civilizációval”

„Mi köze van ennek a gázai konfliktushoz?” – tette fel a kérdést a Hír Tv Napi aktuális című műsorában Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija.