Hamarosan új kóser tejtermékek fognak készülni Magyarországon

yellow cheese lot on brown wooden shelf

Ez év elején az EMIH Magyar Zsidó Szövetség tulajdonában álló Pesti Suk Kft. megvásárolta az Alföldi Garabonciás Kft-t. A jövő tervei között a kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült Garabonciás termékek prémium minőségének gondos őrzése mellett jelentős fejlesztések is szerepelnek.

Az Alföldi Garabonciás Kft. 20 éves múltra visszatekintő családi vállalkozás, amelynek kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült termékei évek óta megtalálhatók a hazai kiskereskedelmi láncok polcain. A Garabonciás márka a fogyasztók számára egyet jelent a kompromisszummentes, kiváló minőséggel, aminek fenntartása mellett elkötelezett az új tulajdonos, és a mögötte álló EMIH Magyar Zsidó Szövetség is.

Hetényi Csaba, az Alföldi Garabonciás Kft. új ügyvezetője a céget érintő jövőbeli tervekkel kapcsolatban elmondta:

„A Garabonciás missziójához híven folytatjuk a kiváló minőségű tejtermékek gyártását, és új termékekkel is szeretnénk megjelenni.

Emellett modernizáljuk a meglévő kecskefarmot, és saját tejelő szarvasmarha telep kialakítását is tervezzük, hogy a tej-alapanyagot állandó és kiváló minőségben, saját forrásból tudjuk majd biztosítani. Több lépcsőben fejlesztjük majd üzemünket. Célunk, hogy 5 éven belül jelentősen növeljük a jelenleg feldolgozott tej mennyiségét. Frissítjük továbbá a márka vizuális megjelenését is, hogy az jobban tükrözze a prémium, kézműves jelleget.”

Az új tulajdonosnak a vállalkozás sikeres működtetésén túl kiemelt célja az is, hogy a hazai és európai zsidó közösségek számára kiváló minőségű kóser tejtermékeket biztosítson.

„Ennek megfelelően, idővel, termékeink egyre nagyobb hányadban kóser minősítéssel is fognak majd rendelkezni”

– fogalmazott Hetényi.

A Lefkovicsék gyászolnak rendezője: Az érdekelt, hogy mi adja a zsidó identitást

A hazai zsidó társadalmat feszítő dillemákat is feszeget Breier Ádám új filmje, melyet február 22-én mutatnak be a hazai mozik. A rendezővel készítettünk exkluzív interjút.