Az ENSZ segélyszervezetének vezetője szerint a Hamász nem terrorista csoport

Martin Griffiths, az ENSZ segélyszervezetének vezetője a Sky News-nak nyilatkozva elmondta, hogy nem tekinti a Hamászt terrorista csoportnak.

Arra a kérdésre, hogy megvalósítható-e Izrael katonai célja, hogy felszámolja a Hamászt és megakadályozza a terrorista csoportnak, hogy bármilyen beleszólása legyen Gáza kormányzásába, Griffiths azt válaszolta, hogy

„a Hamász számunkra nem terrorista csoport, mint tudják, ez egy politikai mozgalom”.

„Kapásból nem jut eszembe olyan példa, ahol a háború útján elért győzelem sikeres lett volna egy jól beágyazott csoporttal szemben, legyen az terrorista vagy más” – tette hozzá.

A Hamász október 7-i támadásáról szólva Griffiths azt mondta, hogy „teljes mértékben megérti” az izraeliek átélt „traumát”, de Izraelnek „ettől függetlenül kapcsolatot kell építenie szomszédaival”.

Eylon Levy on Twitter: „Martin Griffiths, @UNReliefChief, denies Hamas is a terrorist organization. No wonder he is abusing his power to save Hamas’ skin after the deadliest terror attack since 9/11 instead of demanding its surrender. pic.twitter.com/0FIA3fmtDU / Twitter”

Martin Griffiths, @UNReliefChief, denies Hamas is a terrorist organization. No wonder he is abusing his power to save Hamas’ skin after the deadliest terror attack since 9/11 instead of demanding its surrender. pic.twitter.com/0FIA3fmtDU

Griffiths azt is állította, hogy az ENSZ nehezen tud segélyt eljuttatni Gázába, és hogy a palesztinoknak nincs hová biztonságosan menekülniük, miután Izrael megkezdte a rafahi műveleteket.

Az interjú során Griffiths azt is elmondta, hogy az a kérdés, hogy Izrael támadást indít-e Rafahban, „éjszakánként nem hagyja aludni”.

Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e izraeli tisztviselőkkel a rafahi műveletek kérdéséről, Griffiths azt válaszolta, hogy Izrael „becsületére legyen mondva”, hogy naponta tárgyal az ENSZ tisztviselőivel a kérdésről, és hogy izraeli tisztviselők kérték az ENSZ-t, hogy vegyen részt a civilek biztonságos helyre történő evakuálásában.

Griffiths ugyanakkor megerősítette, hogy az ENSZ nem vesz részt a palesztin civilek biztonságos zónákba való „erőszakos evakuálásában”.

Az interjú során Griffiths nem tett említést arról a két túszról, akiket az IDF Rafahból szabadított ki.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Izraelben viccet csináltak a terrorista ENSZ-alkalmazottakból

Az Eretz Nehederet újabb zseniális szatírával rukkolt elő.