Felfüggesztették a zsidó kollégáira antiszemita megjegyzéseket tevő nőgyógyászt

Dr. Psaroudakis három hónapos felfüggesztést kapott, amiért egy e-mailben „koboldoknak” és „nagy orrúnak” nevezte zsidó kollégáit.

Dr. Dimitrios Psaroudakis-t, a The Evewell termékenységi klinika korábbi tanácsadó nőgyógyászát, a bíróság nem találta rasszistának, annak ellenére, hogy azt állította, a londoni Hammersmith kerület jobb lenne „zsidómentesen”.

Psaroudakis korábban egy e-mailben „koboldoknak”, „csavargónak”, „sz@rfejűnek” és „nagy orrúnak” nevezte zsidó kollégáit.

A Medical Practitioners Tribunal Service megállapította, hogy bár Psaroudakis nem volt rasszista, „nyugodtan használta a diszkriminatív kifejezéseket”.

„A bizonyítékok arra utaltak, hogy Dr. Psaroudakis általános gyakorlata volt, hogy összegyűjtötte és használta a sértőnek vagy becsmérlőnek tekinthető jellemzőket azokról az emberekről, akiket nem kedvelt vagy akikkel nem jött ki” – állapította meg a bíróság.

„Ahelyett, hogy valakinek a nevét vagy a beosztását használta volna, Dr. Psaroudakis inkább a kollégák tulajdonságaira tett kellemetlen és elfogadhatatlan utalásokat.”

Psaroudakis 2022 szeptemberében lemondott a termékenységi klinikán betöltött szerepéről, 2024 januárjában pedig mindössze 3 hónapos (!) felfüggesztést kapott.

A felfüggesztés 2024 áprilisában jár le, így Psaroudakis hamarosan visszatérhet a klinikára.

Antiszemita botrány tört ki a világhírű német kutatóintézetnél

Egy Hamászt éltető antropológus professzor körül áll a bál a Max Planck Társaságnál.