Előkerült egy videó a gázai alagutakban menekülő Hamász vezérről

Az IDF által közzétett videón Jajha Szinvár és családja először látható október 7-e óta.

Szinvárt október 10-én rögzítette egy, a Hamász által telepített a Hán Júnisz-i alagútrendszerbe telepített kamera – közölte Daniel Hagari IDF-szóvivő. Az IDF az elmúlt napokban ugyanabban az alagútban tevékenykedett, amelyen a videón is szerepel.

Hagari hozzátette, hogy a videón Szinvár látható, amint egyik feleségével és gyermekeivel együtt menekül.

Emanuel (Mannie) Fabian on Twitter: „IDF Spokesman Rear Adm. Daniel Hagari in a press conference airs footage showing Hamas leader Yahya Sinwar in a tunnel in southern Gaza’s Khan Younis.He says the footage is from October 10, three days after the war began.The clip shows his wife and children fleeing with him…. pic.twitter.com/vg5zXWvjGd / Twitter”

IDF Spokesman Rear Adm. Daniel Hagari in a press conference airs footage showing Hamas leader Yahya Sinwar in a tunnel in southern Gaza’s Khan Younis.He says the footage is from October 10, three days after the war began.The clip shows his wife and children fleeing with him…. pic.twitter.com/vg5zXWvjGd

Az IDF szóvivője közölte azt is, hogy az IDF letartóztatta a Hamász terrorista vezetőinek családtagjait, hozzátéve, hogy ezek a rokonok „nagy mennyiségű információval látnak el minket”.

„Ez a videó Szinvárról a vadászat eredménye, amelyet utána folytatunk” – jelentette ki Hagari.

„A vadászat addig nem áll le, amíg el nem kapjuk – élve vagy holtan. Eltökéltek vagyunk, hogy elfogjuk – és el is fogjuk”.

Videón a mentőakció – így szabadították ki az izraeli kommandósok a túszokat

Az izraeli hadsereg nyilvánosságra hozta a hétfői túszszabadításról készített felvételeket.