Őrizetbe vettek egy rabbit, miután a fia „meghajolt” a Templom-hegyen

Avraham Jichák Peirman a gázai határról hazatérve vitte fel három gyermekét a Templom-hegyre.

A rabbit csütörtökön vették őrizetbe fia miatt, mert állítólag imádkozott a Templom-hegyen – jelentette a Bejadenu nevű civil szervezet.

A rabbi a gázai határon lévő tartalékos szolgálatának szünetében vitte fel három gyermekét Templom-hegyre. Miközben a Templomhegy nyugati oldalának lépcsőjén állt, hároméves gyermeke játékosan lefeküdt az egyik lépcsőfokra, ami rendőrségi vizsgálathoz vezetett, azzal a gyanúval, hogy a gyermek imádkozott – közölte a civil szervezet.

Miután a rabbit őrizetbe vették, elmondta, mi történt: „Sábát után elmentem otthonról, és felmentem a Templom-hegyre három gyermekemmel, a legidősebb hat, a legkisebb három éves.

A legkisebb gyerek vidám hangulatban volt, és amikor a nyugati oldalra értünk, és megálltunk imádkozni és fényképezni, lefeküdt az egyik lépcsőre.

Amikor elhagytuk a Templomhegyet, közölték velünk, hogy engem a gyerekekkel együtt őrizetbe vesznek azzal a gyanúval, hogy a fiam leborult”.

A rabbit és fiát a Bejadenu jogi csapatának bevonását követően engedte végül szabadon az izraeli rendőrség.

A Bejadenu támogatja a teljes izraeli szuverenitás megvalósítását és alkalmazását a Templom-hegyen, a zsidók teljes egyenjogúságát a Templom-hegyen, és a Templom-hegy visszaállítását az eredeti állapotába.

Az izraeli zsidók fele támogatja a zsidók imához való jogát a Templom-hegyen, míg 40% ellenzi azt, az Izraeli Demokrácia Intézet 2022 májusában közzétett felmérése szerint.

Ben Shapiro szerint ideje lenne zsinagógát építeni a Templom-hegyre

A konzervatív kommentátort az őszi ünnepek alatt lezavarták a Templom-hegyről, mikor ott imádkozott.