Halott gyerekeket evő Netanjahu-képpel rukkolt elő az antiszemita karikaturista

A Telegraph és Guardion volt karikaturistája felháborodást váltott ki, miután egy olyan antiszemita karikatúrát készített, amelyen Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a „kóser” szó alatt palesztin gyermekeket eszik.

A Telegraph-tól 2021-ben elbocsátott Moran ma már önállóan dolgozik és árulja műveit a weboldalán, némelyiket elképesztő összegekért. Moran most saját maga közölt egy karikatúrát, amelyen Netanjahu látható Joe Biden és Rishi Sunak oldalán.

A karikatúra éles kritikát váltott ki, mert felújította a középkori vérvádat, hogy a zsidók gyerekeket gyilkolnak meg rituális céllal.

„Zsidó, gyerekek, vér, fogyasztás, rituálé. Minden összetevője egy klasszikus vérvádnak”

– kommentálta a képet a Campaign Against Antisemitism.

Campaign Against Antisemitism on Twitter: „Jew, children, blood, consumption, ritual. All the ingredients for a classic blood libel.A millennium apart, but the same antisemitism. https://t.co/1aN2r0BkCw pic.twitter.com/yxJskTknQ4 / Twitter”

Jew, children, blood, consumption, ritual. All the ingredients for a classic blood libel.A millennium apart, but the same antisemitism. https://t.co/1aN2r0BkCw pic.twitter.com/yxJskTknQ4

A kritikákra reagálva Moran megvédte művét.

„Megtámadtam egy olyan embert, aki elveszi a zsidó emberek jogait, és veszélyes orvosi kísérleteknek veti alá őket” – írta.

„És az emberek azt hiszik, hogy én vagyok az antiszemita”

– tette hozzá.

A „Kóser” cím használata ellenére Moran azt állította, hogy

„ezen a karikatúrán nincsenek zsidók. Ha azt hiszik, hogy a középen lévő férfi zsidó, akkor nem értik a zsidó hitet. Vagy bármilyen hitet. Vagy az alapvető erkölcsiséget.”

A mészárlások „normalizálására” szólított fel egy palesztin szónok

A Time által 2021-ben a 100 legbefolyásosabb ember közé választott El-Kurd halálkultusznak nevezte a cionizmust, majd a zsidók lemészárlására szólított fel.

Szégyen: húsz arab támadt három izraeli turistára, a rendőrség nem tett semmit

„Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet Londonban” – nyilatkozta az egyik megtámadott izraeli nő a Telegraphnak.