Lefkovicsék gyászolnak – előzetest kapott Breier Ádám várva várt mozifilmje

Breier Ádám rendezése, a Lefkovicsék gyászolnak a napokban mutatkozott be először közönség előtt a kaliforniai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál telt házas vetítésein – írja a Színházonline.hu

Hamarosan az Egyesült Államokban, a New York-i Zsidó Filmfesztiválon és a Miami Zsidó Filmfesztiválon is vetítik majd a filmet, amely február 22-énkerül a hazai mozikba.

Lefkovicsék gyászolnak (12) – Teaser

Breier Ádám első mozifilmjében Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot.

A film története szerint Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapít családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, sivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

„Végig nevettek, majd a film után rengetegen odajöttek gratulálni, és hogy elmondják, mennyire meghatotta őket”

– mondta el a forgalmazó közleménye szerint a rendező Breier Ádám a Palm Springs-i premierről.

Szabó Kimmel Tamás ortodox zsidóként tér haza Izraelből egy új filmben

Breier Ádám keserédes drámája egy bokszedző apa és Izraelből hazatérő fiának konfliktusát mutatja be – olvasható a közleményben.