Blinken: Amerika nem nyugszik, amíg az összes túsz haza nem kerül

Antony Blinken amerikai külügyminiszter fogadkozott, hogy az Egyesült Államok „nem nyugszik” addig, amíg a Hamász terroristái által október 7-én Dél-Izraelből elrabolt összes megmaradt túsz haza nem tér. Tegnap volt a Hamász által indított terrortámadás 100. napja.

„100 nap fogság Gázában túl hosszú idő” – posztolta Blinken az X-en. „Az Egyesült Államok nem nyugszik addig, amíg az összes megmaradt túsz, köztük hat amerikai, nem lesz együtt a szeretteivel”.

Korábban Joe Biden amerikai elnök az október 7. óta eltelt 100. napon azt mondta, hogy Amerika még mindig azon dolgozik, hogy hazahozza azt a

„több mint 100 ártatlan embert, köztük nem kevesebb mint hat amerikait, akiket még mindig túszként tart fogva a Hamász Gázában”.

A 100. nap alkalmából kiadott nyilatkozatában Biden azt mondta, hogy a túszok „családjai gyötrelemben éltek”, ugyanakkor

„a nemzetbiztonsági csapatom és én megállás nélkül azon dolgoztunk, hogy megpróbáljuk biztosítani a szabadságukat”.

Biden elmondta, hogy kormánya „agresszív diplomáciát folytatott a túszok hazahozatalára”, és dicsérte a november végi megállapodást, amelynek keretében több mint 100 túszt szabadítottak ki.

A mészárlások „normalizálására” szólított fel egy palesztin szónok

A Time által 2021-ben a 100 legbefolyásosabb ember közé választott El-Kurd halálkultusznak nevezte a cionizmust, majd a zsidók lemészárlására szólított fel.