Október 7-i támadást méltatja a palesztinokat segítő ENSZ-szervezet 3 000 tanára

Az UNRWA egyik tanára, Abdallah Mehjez arra buzdította a gázai civileket, hogy ne törődjenek a figyelmeztetéssel, hogy menjenek el a veszély elől, hanem inkább szolgáljanak emberi pajzsként. Abdallah az UNRWA előtt a BBC-nél dolgozott.

UN Watch nevű civil szervezet leplezte le az UNRWA (Az ENSZ Közel-Keleti Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatala) 3 000 gázai UNRWA-tanárból álló Telegram-csatornáját, amely tele volt a Hamász október 7-én történt mészárlás támogatását kifejező bejegyzésekkel volt tele.

Röviddel az október 7-i, Izraelbe való beszivárgás kezdete után a csoport tagjai „hősökként” dicsérték az elkövetőket, dicsérték a terroristák által kapott oktatást, képeket osztottak meg halott vagy fogságba esett izraeliekről, és a túszok kivégzésére szólítottak fel.

A chat-csoport számos olyan fájlt tartalmaz, amelyek az UNRWA munkatársainak nevét, azonosítószámát, órarendjét és tananyagát tartalmazzák — írja The Jerusalem Post.

Annak ellenére, hogy a csoport célja az UNRWA tanárainak támogatása, gyakran oszt meg olyan videókat, fényképeket és üzeneteket, amelyek a dzsihádista terrorizmusra buzdítanak, és nyíltan ünneplik a Hamász mészárlását és a civilek megerőszakolását.

Az UNRWA-t 1949-ben hozta létre az ENSZ Közgyűlése, hogy segélyt nyújtson az 1948-as konfliktusból származó „menekülteknek”. Az UNRWA megbízatása az ENSZ Közgyűlés alárendelt szerveként háromévente rendszeresen megújul; az alapítása óta folyamatosan meghosszabbították, legutóbb 2026. június 30-ig.

Az UNRWA több mint 30 000 embert foglalkoztat, többségük palesztin „menekült”. Eredetileg a foglalkoztatás és a közvetlen segélyezés volt a célja, de a megbízatása kibővült, és mára már oktatással, egészségügyi ellátással és szociális szolgáltatásokkal is ellátja a célcsoportot.

A szervezet legtöbb forrása az Európai Bizottságtól és az USA-tól származik, 2019-ben az egymilliárd (!) dolláros teljes büdzsé közel 60 százaléka az uniós országoktól érkezett,

a legnagyobb egyéni adományozó Németország volt. A következő legnagyobb adományozók az EU, az Egyesült Királyság, Svédország és az Egyesült Arab Emírségek voltak, őket követte Szaúd-Arábia, Franciaország, Japán, Katar és Hollandia. Az UNRWA partnerségeket alakít ki nem kormányzati adományozókkal is, beleértve az adományozó országokban székhellyel rendelkező nonprofit „nemzeti bizottságokat.

Izraelellenesség és antiszemita indoktrináció az ENSZ palesztin tankönyveiben

A tankönyvekben azonosított három sajátosság Izrael delegitimizációja, a zsidó állam és a zsidóság démonizálása, valamint a békére való felhívás teljes hiánya.