Napi Kanada: a rendőrség vitt kávét és ételt az Izrael-ellenes csőcseléknek!

Caryma Sa’d kanadai ügyvéd szombaton közzétett egy videót, amelyen torontói rendőrök kávét és ételt visznek az Izrael-ellenes tüntetőknek, akik a város zsidók lakta városrészében egy hidat vettek blokád alá.

„Hogyan kaptál kávét a rendőrségtől?” – kérdezték az egyik tüntetőtől a videón.

„Valaki vette nekünk, de a rendőrség nem engedte be őket” – mondta a tüntető, elmagyarázva, hogy

a rendőrök személyesen kézbesítették az Izrael-ellenes tüntetőknek vásárolt kávét és ételt, így azok nyugodtan folytathatták a híd blokádját.

Laurie McCann, a rendőrség szóvivője a National Postnak elmondta, hogy a rendőrök „egy dinamikusan változó helyzetet kezeltek”, és nem állt szándékukban támogatni a tüntetést.

Caryma Sa’d – Lawyer + Political Satirist on Twitter: „Canadian Heritage Minutes:A Part of Our History(The coffee was purchased by protesters who were not allowed back on the overpass. An officer transported it barely a few feet. Later, police reopened the whole bridge.)#cdnpoli #Toronto #Palestine #Israel #Gaza #ProtestMania pic.twitter.com/ApD9xxPc5a / Twitter”

Canadian Heritage Minutes:A Part of Our History(The coffee was purchased by protesters who were not allowed back on the overpass. An officer transported it barely a few feet. Later, police reopened the whole bridge.)#cdnpoli #Toronto #Palestine #Israel #Gaza #ProtestMania pic.twitter.com/ApD9xxPc5a

„Legfőbb prioritásuk a rend fenntartása az Avenue Road híd feszült környezetében” – mondta McCann. „Azzal, hogy ma segítő cselekedetet hajtottak végre, tisztjeink motivációja az volt, hogy segítsenek alacsonyan tartani a feszültséget, és ezt nem szabad úgy értelmezni, mintha bármilyen ügy vagy csoport támogatását fejeznék ki”.

Sokakat azonban nem győzött meg a rendőrség válasza.

„Az, hogy a rendőrség ételt és kávét vitt a tüntetőknek a torontói tüntetések jelenlegi kontextusában, nagyon rossz döntés volt a torontói rendőrség részéről” – írta Anthony Housefather, a kanadai parlament zsidó képviselője.

„Hacsak nem az a cél, hogy még inkább aláássák a bizalmat azzal kapcsolatban, ahogyan a rendőrség kezeli a tüntetéseket”.

Nem vicc: rátámadtak egy Hamász-ellenes tüntetőre a palesztinbarát tüntetők

Nem mindenkinek tetszett Ghorbani Niyak bátor kiállása az iszlamista terrorral szemben.