Terrortámadás lehetett az egyik szilveszteri autóbaleset New Yorkban

A New York állambeli Rochesterben történt szilveszteri autóbaleset ügyében továbbra is folyik a nyomozás, bár a hatóságok egyelőre nem tudják eldönteni, hogy terrorcselekményről van-e szó.

Az FBI és a rochesteri rendőrség vizsgálja a New York állambeli Rochesterben szilveszter éjjelén 12 óra 50 perc körül történt autóbalesetet, miután az egyik érintett járműben legalább egy tucat benzines kannát találtak, ami nagy tüzet okozott.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy valóban terrorizmusról van-e szó. A baleset helyszíne, a városi Kodak Center közelében volt, ahol éppen egy koncert zajlott, amely tovább erősítette azokat a feltételezéseket, hogy terrorista támadás történt.

A sofőr Syracuse-ból származik – jelentette az ABC News -, és saját autójával ment a syracuse-i repülőtérre, ahol kibérelte az incidensben érintett terepjárót. A USA Today szerint életveszélyes sérüléseket szenvedett a baleset során.

Marky Hutt on Twitter: „FAILED New Year’s Eve TERRORIST ATTACK in Rochester, NY.A look at the scene of a head-on collision on West Ridge Rd. – Just outside the Kodak Performing Arts Center. [@Kodak_Center] 16 gas containers set aside as part of the investigation. pic.twitter.com/0YdY4HEKZR / Twitter”

FAILED New Year’s Eve TERRORIST ATTACK in Rochester, NY.A look at the scene of a head-on collision on West Ridge Rd. – Just outside the Kodak Performing Arts Center. [@Kodak_Center] 16 gas containers set aside as part of the investigation. pic.twitter.com/0YdY4HEKZR

Az általa okozott balesetben érintett másik autó, egy Mitsubishi Outlander két utasát a helyszínen halottnak nyilvánították.

A baleset okozta tüzet csaknem egy óra volt megfékezni a USA Today szerint. A baleset során több gyalogost is elütöttek, akik közül az egyikük hétfő reggel még válságos állapotban volt.

Geoffery Rogers helyi újságíró az X közösségi oldalon azt írta, hogy a baleset szemtanúi szerint a balesetet okozó autó száguldott, mielőtt elgázolta a gyalogosokat és karambolozott. Az újságírónak nyilatkozó egyik szemtanú azt mondta, hogy teljesen „úgy tűnt, mintha terrortámadás történt volna”.

Tragédia: Amerikában egy tini megölte az izraeli légierő egyik tisztjét

A 40 éves őrnagyot felesége és három gyermeke gyászolja.