Izrael miatt küldte el melegebb éghajlatra a MeToo-mozgalmat a Jóbarátok sztárja

David Schwimmer színész, aki a Jóbarátok című sorozatban játszott szerepéről ismert, nem érti, hogy még mindig vannak olyan, akik „nem hajlandók elhinni” a Hamász által október 7-én Dél-Izraelben elkövetett támadás zsidó túlélőinek vallomásait.

Schwimmer azokat ostorozta Instagram-bejegyzésében, akik a rengeteg bizonyíték ellenére továbbra is kételkednek az izraeli túlélők tanúvallomásaiban.

„Közel 20 évig voltam a The Rape Foundation igazgatótanácsának tagja, és közel 30 éve a szexuális erőszak gyermek és felnőtt túlélőinek szószólója vagyok” – írta Schwimmer, aki elmondta, hogy e munkája során „a leghihetetlenebb és legbátrabb emberekkel” találkozott, akik „az elképzelhető legborzalmasabb körülményeket” élték túl, és a megfelelő kezelés és ellátás után képesek voltak normális életet élni.

A színész kiemelte, hogy az egyén identitásától függetlenül, például korától, fajától, nemétől, vallásától, szexuális irányultságától, nemzetiségétől, iskolai végzettségétől vagy gazdasági helyzetétől, „az egyik döntő szempont, amit már korán megtanultam a gyógyulási folyamatról, és arról, hogy a bűnelkövetőkkel szemben igazságot szolgáltassanak, az, hogy a túlélőnek HINNI kell”.

Megjegyezte azonban, hogy sokan még mindig „nem hajlandók elhinni”, amit a Hamász terroristái Izraelben tettek.

Szívhez szóló levelet írt a világhírű operaénekes az egyik izraeli túsznak

„Nincs olyan díj, nincs olyan taps, nincs olyan megtiszteltetés vagy elismerés, amely annyit érne, mint az Ön szavai” – írta Andrea Bocelli.

„Hol van a felháborodásuk?” – írta Schwimmer. „Az ezt követő hetekben és hónapokban világossá vált, hogy az aktivizmusuk, az érdekérvényesítésük feltételes.

Pokolian harcolnak a szexuális erőszak MINDEN áldozatáért – kivéve, ha zsidók”

– jegyezte meg keserűen.

Schwimmer szerint a Hamász bűntetteinek tagadása az „együttérzés és a személyes felelősségvállalás elkerülésének” egyik módszere, ugyanakkor kijelentette, hogy reméli, a New York Times cikke rádöbbenti az ilyen embereket, hogy beismerjék tévedésüket és szembenézzenek előítéleteikkel.

„Mert – mint azt ők maguk is jól tudják – azzal, hogy nem akartak hinni a túlélőknek, ÚJRA-TRAUMATIZÁLTAK őket, valamint családjukat, barátaikat”

– hangsúlyozta Schwimmer.

Izrael-ellenes csőcselék próbálta megfélemlíteni a világhírű színészt

Alec Baldwin a fenyegetések ellenére sem volt hajlandó elítélni a zsidó államot.