Már a gázaiak egy részének is elege van a Hamászból

A gázai lakosoknak elegük lehet a Hamász vezetéséből – jelentette a Palesztin Médiafigyelő (PMW). A PMW által közzétett videón egy gázai lakos hallható, amint a Hamász vezetését átkozza.

„Ha a fenti videón látható lakos reprezentálja a növekvő hangulatot az övezetben”, az arra utalhat, hogy a gázaiak arra várnak, hogy a Hamász uralmának vége legyen – magyarázta a PMW.

A hebroni Al-Alam rádióállomás riporterének, a Gázai övezetben élő Muhammad Mansournak adott interjúban egy férfi a Hamász vezetőit, Yahya Al-Sinwar-t és Muhammad Deifet átkozta, amiért „elpusztítanak minket”. Al-Sinwart „kutyák fattyaként” is megátkozta, és kérte Allahot, hogy „álljon bosszút” rajta.

„Szeretném átadni az üzenetemet a Hamász-kormánynak” – hallható a gázai lakos a videón. „Allah álljon bosszút rajtatok, [és] átkozza meg az elődeidet… Allah átkozzon meg téged, ó, Al-Sinwar, te kutyák fattya, Allah álljon bosszút rajtad, elpusztítottál minket”.

„Gáza városból Khan Juniszba vándoroltunk, majd Khan Juniszból Rafahba. Szétszóródtunk, mi és a családunk, a feleségeink, a gyerekeink. Adjátok vissza az izraeli foglyokat Izraelnek, ezeket a kutyákat, akik a birtokotokban vannak”.

Hozzátette:

„Al-Sinwar a föld alatt van, együtt bujkál Deiffel és a hozzá hasonló undormányokkal”.

„You son of a dog,” Gaza resident curses Hamas leaders for „destroying us”

„You son of a dog,” Gaza resident curses Hamas leaders for „destroying us” https://palwatch.org/page/34840 The video shows an interview with an Arab resident of the Gaza Strip by Hebron radio station Al-Alam reporter in the Gaza Strip Muhammad Mansour. Gaza Strip resident: „I want to convey my message to the Hamas government.

Ha az egyre több Hamász ellen felszólaló gázai véleménye valóban tükrözi az általános közhangulatot, úgy fordulat állhat be a Hamász támogatottságában Gázában. Míg az október 7-i palesztin terrortámadás előtt a Hamász támogatottsága 65% körüli volt a gázaiak körében, a novemberi mérések a terrorcsoport támogatásának jelentős növekedését mutatták, a Hamász népszerűségének 78%-körülire emelkedésével.

Az IDF elkezdte tengervízzel elárasztani a Hamász gázai alagútjait

A folyamat valószínűleg hetekig tart majd.