Vöröskereszt: A túszok szüleinek „a gázaiak szenvedésére is kéne gondolniuk”

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága a múlt héten felvette a kapcsolatot a Hamász terrorszervezet által fogva tartott egyik izraeli túsz családjával, de nem azért, hogy támogatást vagy reményt nyújtson, hanem azért, hogy bírálja őket, amiért lányuk jólétére koncentrálnak, nem pedig a gázai emberek szenvedésére – jelentette a Kan News.

A beszámoló szerint amikor Roni és Simona, az október 7-i mészárlás során elrabolt Doron Steinbrecher szülei megkeresték a Vöröskeresztet, és meghívták őket egy találkozóra a szervezet képviselőivel, azt hitték, hogy a Vöröskereszt végre elviszi Doronnak a nagyon szükséges gyógyszereit. Ehelyett a Vöröskereszt azt mondta az aggódó szülőknek, hogy „gondoljanak a palesztin oldal szenvedésére is”.

A 30 éves Doront október 7-én rabolták el Kfar Azából. Szülei szerint rendszeresen szedett gyógyszerekre van szüksége, amelyeket nélkülöznie kellett azóta, hogy64 napja fogságban tartják a Hamász terroristái.

A Vöröskeresztet sokan bírálják, amiért nem hajlandó teljesíteni a Hamász által fogva tartott túszok meglátogatására vonatkozó kötelezettségeit, és szerepét arra korlátozza, hogy a Hamász által eddig szabadon engedett túszokat a gázai-egyiptomi határról Izraelbe szállítsa, ahelyett, hogy bármelyik túszt meglátogatná, megerősítené állapotukat, vagy bármilyen orvosi ellátást nyújtana, ahogyan azt a zsidókat nem érintő konfliktusokban teszi.

Izraelellenesség és antiszemita indoktrináció az ENSZ palesztin tankönyveiben

A tankönyvekben azonosított három sajátosság Izrael delegitimizációja, a zsidó állam és a zsidóság démonizálása, valamint a békére való felhívás teljes hiánya.