Szoboszlai Dominik klubja kidobott egy izraeli szurkolót a csapat stadionjából

A Liverpool FC kidobott a meccséről egy izraeli szurkolót, aki a Hamász terroristái által elrabolt barátja képét tartotta a magasba – tudta meg a JC.

Elad Poterman november 30-án, az osztrák LASK elleni Európa Bajnokok Ligája-mérkőzésre magával vitte egy szintén Liverpool-szurkoló barátja, Omri Miran szabadon bocsátását követelő transzparenst.

A 46 éves Mirant október 7-én ejtették túszul a Hamász terroristái Nahal Oz kibucban és azóta is Gázában tartják fogva.

A JC-nek átadott videofelvételen látható, amint a liverpooli Anfield stadionban a szervezők a 40 éves izraeli férfit a meccs elhagyására szólítják fel az elrabolt férfit ábrázoló transzparens miatt.

„Választhattam, hogy odaadom nekik a transzparenst és bent maradok a stadionban, vagy fogom a transzparenst és elhagyom a stadiont”

– mesélte a Liverpool-szurkoló Poterman.

„Megkérdeztem őket: Mi ebben a politikai? Ez csak egy humanitárius ügy’. De ők nem akartak vitába bocsátkozni erről, így egyszerűen elmentem. Nevetségesnek tűnt.”

The Jewish Chronicle on Twitter: „The moment Elad Poterman is confronted by a steward at Anfield last week after revealing his banner for Omri Miran pic.twitter.com/FQdSORHaya / Twitter”

The moment Elad Poterman is confronted by a steward at Anfield last week after revealing his banner for Omri Miran pic.twitter.com/FQdSORHaya

„Az eset itt egyszerűen arról szólt, hogy egy Liverpool-szurkolónak szüksége volt a szurkolók és a klub támogatására. Azt mondani, hogy Omrinak vissza kell térnie a családjához, nem politikai állásfoglalás, csupán emberség.

Egy nyilatkozat a klubtól, hogy ‘Omri közénk tartozik, vissza akarjuk kapni’, sokat segítene, vagy hogy egy transzparenst ki kellene állítani az Anfieldre, amíg vissza nem jön”

– tette hozzá Poterman.

Poterman egyébként családjával együtt maga is túlélője az október 7-i mészárlásnak. Feleségével és nyolc hónapos gyermekével 17 órán át egy ilyen helyzetekre kialakított biztonságos szobában tartózkodtak, miközben a terroristák próbálták rájuk törni az ajtót.

Arra a kérdésre, hogy a klub általi bánásmódja után továbbra is Liverpool-szurkoló marad-e, azt mondta: „Ha október 6. előtt kérdezték volna, igent mondtam volna, de most nem tudom.

A klub egész ethosza az, hogy ‘You’ll Never Walk Alone’, de úgy tűnik, hogy most egészen biztosan nem ez a helyzet. Emlékezniük kellene a saját identitásukra. Fájdalmat és csalódást érzek”

– mondta.

A Liverpool nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Ajvé: nem engedték felszállni a zsidó gyerekeket a londoni buszokra

„A gyerekek rettegnek hazamenni az iskolából vagy használni a tömegközlekedést”.