Benyugtatózták az izraeli túszokat, hogy „boldognak tűnjenek” a szabaduláskor

A Hamász terroristái mindent megtettek, hogy jó színben tűnjenek fel a világ szemében.

„Mielőtt az izraeli foglyokat szabadon engedte volna a Hamász, a terroristák nyugtatókat, például klonazepámot és vitaminokat adtak be nekik, hogy boldognak tűnjenek”

mondta Ronit Endevelt professzor, az izraeli egészségügyi minisztérium táplálkozási osztályának vezetője a Knesszet egészségügyi bizottságának keddi ülésén.

Endevelt elmondta, hogy a Rivotril és Klonopin márkanevek alatt forgalmazott nyugtatókat bipoláris zavar, nyugtalanság, szorongás, görcsrohamok kezelésére adják és görcsoldóként, valamint nyugtatóként működnek, hatásuk pedig hat és tizenkét óra között tart.

Beszámoló: bestiális kegyetlenséggel gyalázták meg az izraeli nőket

FIGYELEM! Ezen cikk elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Joni Masriki képviselő elmondta, hogy a minisztériumnak adatokat és részletes jelentést kell közzétennie a világ egészségügyi szervezetei számára, amelyben leírja a túszokról hazatérésük után feltárt orvosi megállapításokat – figyelembe véve a vizsgálat igényeiből és a magánélet védelméből adódó korlátozásokat.

Dr. Hagar Mizrahi, a minisztérium egészségügyi osztályának vezetője elmondta a Knesszet bizottságának, hogy az elraboltak hazatérése előtt előzetes orvosi információkat gyűjtöttek össze róluk, és a hazatérőkkel Izraelbe való visszatérésük után is folytattak olyan beszélgetéseket, amelyek hasznosak lehetnek a jövőben visszatérők kezelésében.

A hazatérőket tájékoztatták arról is, hogyan kezeljék az izraeli és külföldi újságírók kérdéseit.

A gyógyulás érdekében pszichológusok és pszichiáterek figyelik meg az egykori túszokat, hogy megpróbálják azonosítani a szörnyű megpróbáltatások okozta érzelmi traumákat.

Izraeli gyerekeket drogozott be a Hamász

A gázai fogságból nemrég szabadult 12 éves Jagil és a 16 éves Or Jákov nagybátyja mesélt a rokonait ért brutális bánásmódról.