Már ideje volt: Jemenben hajtott végre megtorló csapásokat az izraeli hadsereg

Az al-Hadath értesülései szerint csütörtökön izraeli rakétacsapás érte az Irán által támogatott húszik Szanaában lévő rakéta- és drónraktárait.

A szaúdi média arról számolt be, hogy izraeli tisztviselők megerősítették, hogy Izrael áll a jemeni fővárosban csütörtökön végrehajtott rakétacsapás mögött.

A szaúdi Al-Hadath szerint a Szanaában történt robbanás a város egy lezárt katonai zónájában történt.

A húszi tisztségviselők természetesen tagadták, hogy fegyverraktáraikat találat érte volna.

Azt állították, hogy a robbanás egy benzinkútnál történt, és a „korábbi harcokból visszamaradt régi bombák” maradványai okozták.

Irán jemeni csatlósa támadásba lendült: ballisztikus rakétával lőtték Izraelt!

Izrael történetében először lőttek ki ballisztikus rakétát a zsidó államra.

A húszik szóvivője közleményében ugyanakkor azt írta, hogy készek folytatni katonai tevékenységüket Izrael ellen, ha a gázai „agresszió” kiújul, és nem félnek attól, hogy fokozzák támadásaikat szárazföldi és tengeri célpontok ellen, és addig folytatják akcióikat, amíg Izrael le nem állítja a gázai palesztinok elleni támadásait.

Az Irán által támogatott jemeni lázadók a gázai háború kezdete óta eltelt időszakban már több ízben is rakétákat és drónokat lőttek ki Izrael déli üdülővárosa, Eilat felé. De megtámadtak teherhajókat és egy izraeli vállalatokkal kapcsolatban álló olajszállító tankerhajót is.

Az izraeli tulajdonban lévő Integrated Shipping Services ezért közölte, hogy hajóit hosszabb útvonalakra terelik, hogy elkerüljék a veszélyes helyzeteket, ami azonban magasabb árakat fog eredményezni az autók és más áruk esetében.

Amerikai elit kommandósok foglalták vissza az izraeli milliárdos tankerhajóját

Az akció közben két ballisztikus rakétát lőttek ki a USS Mason felé az Irán által támogatott jemeni lázadók.