Izraelnek elege lett a balos kritikákból, visszahívja a madridi nagykövetét

Izrael visszahívja spanyolországi nagykövetét, miután Pedro Sanchez megkérdőjelezte a zsidó állam gázai katonai akciójának jogszerűségét.

A spanyol közszolgálati televízióban csütörtökön adott interjúban Sanchez azt mondta, hogy a világnak meg kell mondania Izraelnek, hogy „a nemzetközi humanitárius jogra kell alapoznia a tetteit, és a látott képek és az egyre több ember, különösen fiúk és lányok halála miatt komoly kétségeim vannak„.

Az izraeli külügyminiszter, Eli Cohen válaszul az X/Twitteren azt írta: „A spanyol miniszterelnök felháborító megjegyzései miatt, aki ismét alaptalan állításokat ismételt, úgy döntöttem, hogy visszahívom konzultációra a spanyolországi izraeli nagykövetet Jeruzsálembe.

Izrael a nemzetközi jognak megfelelően cselekszik és fog cselekedni, és addig folytatjuk a háborút, amíg az összes túszt ki nem szabadítjuk, és amíg a Hamász nem szűnik meg Gázában”.

Az ír miniszterelnök egy életre elásta magát a zsidók szemében

Az izraeli külügyminiszter szerint Leo Varadkar teljesen elvesztette az erkölcsi iránytűjét.

„Az október 7-i mészárlásért és a mai gázai helyzetért egyetlen szervezet a felelős, és ez a Hamász terrorszervezet, amely háborús és emberiség elleni bűnöket követett el izraeli állampolgárok és a Gázai övezet lakói ellen” – tette hozzá Cohen.

Sanchez múlt pénteken már kritizálta Izraelt, amikor egy egyiptomi beszédében elítélte „az ártatlan civilek válogatás nélküli gyilkosságait”.

Csatlakozott hozzá Alexander De Croo belga miniszterelnök is, aki szintén azt mondta, hogy Izrael „hadműveletének tiszteletben kell tartania a nemzetközi humanitárius jogot”.

Cohen azonnal behívta mindkét ország nagykövetét „kemény dorgálásra”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Megáll az ész: miniszter lett a Hamász terrorját támogató spanyol politikusból

Sira Rego gyermek- és ifjúsági miniszter lett az újonnan megalakult baloldali spanyol kormányban.