A CIA és a Moszad vezetői az az összes gázai túsz szabadon bocsátásán dolgoznak

A The Washington Post arról számolt be, hogy William Burns CIA igazgató egy új megállapodást szorgalmaz, amely a Gázai övezetben fogva tartott férfi túszokra és az izraeli hadsereg személyzetére is kiterjed.

A CIA és a Moszad hírszerző ügynökségek vezetői kedden szálltak le Dohában, hogy katari tisztviselőkkel folytassanak megbeszéléseket, amelyek célja a Hamász terroristái által a Gázai övezetben fogva tartott további túszok szabadon bocsátásának biztosítása.

William Burns CIA-igazgató és David Barnea Moszad-igazgató állítólag találkozik Tamim bin Hamad Al Thani sejkkel, Katar emírjével és Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani miniszterelnökkel, hogy

megvitassák a nők és gyermekek szabadon bocsátásának jelenlegi ütemtervét, valamint egy új megállapodást az összes túsz hazahozataláról.

A Hamász mintegy 240 embert rabolt el a Dél-Izrael elleni október 7-i támadás során, amelynek során több ezer, felfegyverzett terrorista mintegy 1 200 embert ölt meg és több mint 5 000-et megsebesített.

A péntek reggel kezdődött négynapos tűzszünet keretében a Hamász összesen 50 izraeli nőt és gyermeket engedett szabadon.

A terrorcsoport vasárnap egy „extra” izraeli túszt engedett szabadon, egy kettős orosz állampolgárságú férfit, Vlagyimir Putyin orosz elnöknek tett gesztusként.

Amellett, hogy Izrael ideiglenesen szünetelteti a gázai terroristák elleni katonai hadjáratát, beleegyezett, hogy szabadon engedjen mintegy 150 női és tizenéves palesztin biztonsági foglyot, akik  a Hamászhoz, a palesztin Iszlám Dzsihádhoz és más terrorszervezetekhez tartoznak.

Megegyezett Izrael és a Hamász: meghosszabbítják a gázai tűzszünetet

Újabb izraeli túszok szabadulhatnak így ki.