A Hamász végül kiengedte az elrabolt túszok második csoportját

Hosszú, idegörlő várakozás után szombat éjszaka a Hamász palesztin terrorcsoport elengedete a második csoport október 7-én elrabolt túszt, 13 izraelit és 4 külföldi állampolgárt.

A Hamász hétórás késéssel elengedett 13 izraeli és négy külföldi állampolgárt, akiket fogva tartott a Gázai övezetben, és ezzel véget vetett egy idegörlő éjszakának, amelyben nem volt világos, hogy a túszalku második szakasza megvalósul-e.

A túszokat a Vöröskeresztnek adták át a Gázai övezetbe vezető egyiptomi átkelőnél, Rafahnál, ahonnan Izraelbe szállították őket.

A foglyokat, akiket az október 7-i támadás során a Beeri Kibbucban ejtettek foglyul, izraeli egészségügyi központokba szállították, ahol találkoztak családjaikkal.

A most, az Izraellel fogolycsere keretében szabadon engedett 13 túsz között egy 3, egy 8, egy 9, egy 12, két 13 éves gyermek is van.

Az izraeli túszok mellett további 4 thaiföldi, korábban Izraelben dolgozó vendégmunkást is elengedtek.

Izrael ezen felül megkapta azon túszok listáját, akiket vasárnap tervezik szabadon engedni – közölte a The Times of Israel című izraeli napilappal egy, az ügyet ismerő tisztviselő.

A miniszterelnöki hivatal szerint Izrael értesítette azokat a családokat, akiknek szerettei szerepelnek az Izrael és a Hamász között közvetítő Katar által átadott listán.

Ez lesz a harmadik napja a négynapos tűzszünetnek, amelyről Katar korábban azt mondta, hogy reméli, hogy további elraboltak szabadon bocsátásával tovább hosszabbítják.

Hamász zászlóval ünnepelnek Gázában a csere miatt izraeli börtönökből kiengedett terroristáknak:

شبكة قدس الإخبارية on Twitter: „تغطية صحفية: هتافات للمقــاومــة خلال انتظار وصول الأســرى الفتية في مدينة البيرة. pic.twitter.com/3FlDJiPZ0J / Twitter”

تغطية صحفية: هتافات للمقــاومــة خلال انتظار وصول الأســرى الفتية في مدينة البيرة. pic.twitter.com/3FlDJiPZ0J

Megható képek: hazatértek az első izraeli túszok!

Sikeresen lezajlott az első túszcsere.