Váratlan vendég: Izraelbe látogat Elon Musk

A Tesla alapítója a látogatása során találkozik Jichák Herzog izraeli elnökkel és Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel.

A Tesla és az X tulajdonosa, Elon Musk várhatóan a jövő héten Izraelbe látogat, amelynek során felkeresi a gázai határ közelében fekvő kibucokat, amelyeket október 7-én támadott meg a Hamász – jelentette a 12-es csatorna.

A hírek szerint a látogatásra azért kerül sor, mert Musk továbbra is tűz alatt áll, amiért nem tesz eleget az antiszemitizmus ellen az általa tulajdonolt X-en (korábban Twitter).

A hét elején egyébként Musk bejelentette, hogy az X a „gázai háborúval kapcsolatos” hirdetésekből és előfizetésekből származó összes bevételt az izraeli kórházaknak, a Vöröskeresztnek és Vörös Félholdnak adományozza.

Múlt hónapban Musk azt is mondta, hogy Starlink műholdas internet-lefedettséget akar biztosítani a Gázai övezetnek, ami felháborodást váltott ki izraeli tisztviselők körében. Slomó Karhi kommunikációs miniszter arra figyelmeztetett, hogy Izrael harcolni fog minden ilyen lépés ellen.

Musk hangsúlyozta, hogy ha a Starlink hozzáférést biztosítana Gázának, a vállalat „rendkívüli intézkedéseket” hozna annak megerősítésére, hogy azt tisztán humanitárius okokra használják.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Elon Musknál betelt a pohár: ezentúl tiltják az Izrael elpusztítását követelőket

Az X tulajdonosa szerint a „dekolonizáció” szükségszerűen népirtást jelent.