Azonnali hatállyal menesztették a szarvasi zsidó gyermektábor vezetőjét

A Neokohn főszerkesztője

 

Friedman Sashát felmentette a Szarvasi Tábort működtető JDC a táborvezetői pozícióból, a munkaszerződését pedig megszüntették, írja a JDC Magyarország igazgatója, Cernov Mircea közleményében.

„Tudjuk, hogy ez váratlanul hathat, de döntésünket azt követően hoztuk meg, hogy alapos vizsgálatot folytattunk le, miután hiteles és aggasztó jelzéseket kaptunk helytelen, munkavállalók közötti magatartásról”

– olvasható a közleményben.

A JDC Magyarországnál úgy gondolják, csak így, és ezzel a döntéssel tudnak hűek maradni értékeikhez, valamint tudják biztosítani a pozitív munkahelyi kultúra fenntartását.

„Meggyőződésünk, hogy döntésünk a Szarvasi Tábor teljes közösségének érdekét szolgálja”

– írja az igazgató, hozzátéve, hogy a cél továbbra is, hogy „a Szarvasi Tábor olyan hely maradjon, ahol a zsidó közösség tagjai korosztálytól függetlenül tudják ápolni, mélyíteni és megélni zsidó identitásukat”.

Ideiglenesen Cernov Mirceát nevezték ki a Szarvas Tábor igazgatójának, amíg egy nemzetközi kiválasztási folyamat eredményeként megtalálják az új táborigazgatót. Úgy gondolják, Szarvas hírneve miatt ez a pozíció vonzó lehetőség lesz a zsidó ifjúsági táborok legelismertebb vezetői számára.

Mindeközben a Szarvasi Tábor csapatával azon dolgoznak, hogy a tábor működése az átmenet alatt se sérüljön. A JDC-ben ezen felül a következő lépésekkel megerősítik jelenlegi szabályzataikat, valamint új eszközöket és mércéket dolgoznak ki, hogy elejét vegyék a jövőbeni hasonló eseteknek:

  • Növelik a táborban dolgozók tudatosságát és megkönnyítik hozzáférésüket a biztonságos munkakörnyezettel kapcsolatos szabályzataikhoz és eljárásrendekhez;
  • További szervezeti címeket tesznek elérhetővé az ilyen panaszok és aggályok bejelentésére, ennek megfelelően pedig felülvizsgálják és ehhez igazítják a szervezeti struktúrákat;
  • Külső szakértők bevonásával növelik a biztonságos munkakörnyezetről és a munkahelyi zaklatással kapcsolatos szabályokról szóló képzések számát;
  • Nemzetközi táboroztatási szakértőkkel konzultálnak meglévő szabályzataik kiegészítéséről vagy módosításáról, hogy biztosíthassák a jógyakorlatok jelenlétét a tábor irányítási folyamataiban.

írja a JDC közleményére hivatkozva az akibic.hu.

A magyar al-Dzsazíra

Gulyás Mártonnak és a Partizán szerkesztőségének nem ért meg egy műsort a megölt, elrabolt, megcsonkított zsidó gyerekek, nők, öregek szenvedése – írja Békés Bence.