Vetítést szervez a Hamász atrocitásokról készült felvételekből Gal Gadot

Gal Gadot izraeli színésznő és modell segít megszervezni azt a filmvetítést, amelyen hollywoodi hírességek és prominens személyiségek közel egy órányi felvételt tekinthetnek meg a Hamász által október elején a Gázai övezet közelében fekvő izraeli közösségekben elkövetett barbár terrorcselekményekről — számol be a Daily Wire.

A 38 éves Gadot férjével, Yaron Varsanoval és Guy Nattiv Oscar-díjas izraeli rendezővel közösen szervezi az eseményt.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője által rendelkezésre bocsátott felvételeken 47 percben láthatók a Hamász által elkövetett atrocitások, amely október 7-én több mint 1400 embert gyilkolt meg Izraelben.

Nattiv, aki 2019-ben a „Skin” című filmjéért a legjobb rövidfilm Oscar-díját nyerte el elmondta, hogy azért érzett késztetést a felvételek bemutatására, mert a világ nagy része nem akart tudomást venni a zsidók szenvedésétől a holokauszt idején.

„Filmkészítőként megfogadtam, hogy ezek az október 7-i képek nem merülnek feledésbe, és a világnak látni kell őket”

– mondta Nattiv.

„Mert már most elkezdődött a tagadás, mondván, hogy a felvételek hamisítványok (…) E mellett nem mehetünk el tétlenül”.

Állítólag több száz külföldi újságíró és az izraeli Knesszet tagjai már megnézték a felvételeket, és mélyen felkavarónak minősítették a tartalmat olyannyira, hogy néhány izraeli képviselő nem is tudta végignézni azokat.

„Most olyanoknak mutatjuk meg ezeket a felvételeket, akiknek filmes tapasztalataik vannak” – mondta Nattiv.

A vendéglistáról vagy a vetítés helyszínéről egyelőre nem közöltek részleteket, állítólag a szervezők egy első vetítést terveznek 120 néző számára, majd esetleg továbbiakat is.

Nem meglepő, hogy Gadot segített az esemény megszervezésében – ő is csatlakozott több száz hírességhez, akik aláírtak egy Izraelt támogató nyílt levelet, amelyben elítélik a Hamász közelmúltbeli terrortámadásait.

A listán szerepelt Jerry Seinfeld, Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Mayim Bialik, Liev Schreiber, Amy Schumer és Michael Douglas – hogy csak néhányat említsünk a több mint 700 híresség és szórakoztatóipari szakember közül, akik aláírták a levelet, amelyet a Creative Community For Peace nonprofit szervezet készített. A levél amellett, hogy elmeséli a támadás borzalmait, arra szólítja fel az embereket, hogy ne „erősítsék fel és ne dőljenek be” az interneten terjesztett „propagandának”, amely egy „Irán által irányított félretájékoztatási kampány” keretében terjed.